Reisgids voor MT: ontwikkel jezelf en de organisatie

De wereld om ons heen is continu in beweging. De vraagstukken in de samenleving verbreden, het krachtenveld verandert. En daarmee de klantvraag om. Hoe gaan we daar mee om?  Het vraagt allereerst een organisatie en medewerkers die daarop in kunnen spelen en een andere houding aannemen. Hoe geef je antwoord op deze veranderingen? Hoe neem je de organisatie mee? Hoe geef je leiding aan deze verandering? En hoe werk je vervolgens samen aan een toekomstige organisatie? Hoe geef je samen richting aan de organisatie? En hoe blijf je zelf en de organisatie fit (voor de toekomst)?

Dat begint bij jezelf, vinden Marinus Kempe (directeur-bestuurder de Kernen), Yolande Winkelhorst (directeur-bestuurder IJsseldal Wonen) en Johannes Osinga (directeur FLOW). Zij slaan de handen ineen en ontwikkelen een training speciaal voor managementteams van corporaties, waarbij ze hun ervaringen, lessons learned hebben gewerkt: want zij weten als geen ander vanuit hun functie en rol, en opgaven, wat belangrijk is in soortgelijke training.

Marinus Kempe, Yolanda Winkelhorst en Johannes Osinga vertellen over 'Reisgids voor MT'

De training

De initiatiefnemers hebben de twee bureaus gevraagd een training te ontwikkelen waarbij de volgende ingrediënten terug komen: 

  • Ik versus het team
  • Komen tot gezamenlijke visie 
  • Met een spiegel en reflectie 
  • Praktijkgericht en actuele casussen staan centraal 
  • En altijd op maat te maken, op basis van de behoefte van de deelnemers 

Beiden bureaus hebben deze uitgangspunten op hun eigen wijze vertaald. Zie hier hun aanbod.

Wat levert het op? 

Marinus Kempe: 'door de training leer je anders kijken. Leer je elkaars talenten zien en help je elkaar in het activeren daarvan. de bevlogenheid van collega’s nam toe, het werkplezier ging vooruit, de samenwerking tussen medewerkers ging veel beter en mensen namen veel meer initiatief.' 

Voor wie?

Voor managers en bestuurders die: 

  • voor een verandering staan 
  • worstelen met de verandering waar ze inzitten 
  • graag op een inspirerende manier gezamenlijk aan de slag willen gaan  
  • daarbij willen werken aan de onderlinge samenwerking 
  • om zo het meeste uit zichzelf en het team te halen 

'Zo’n MT-training is een mooi begin van een pragmatisch veranderproces, waarin we met steeds meer collega’s ontdekten hoe we dingen slimmer samen konden doen.' Harrie van Galen, manager Bedrijfsvoering.

Door wie?

Een persoonlijke klik is heel belangrijk in dit soort trajecten. Daarom hebben de initiatiefnemers alvast twee bureaus geselecteerd die de training aanbieden, elk met hun eigen accent: Lidwien Eggermont en Schouten & Nelissen. In de flyer lees je meer informatie. 

Maatwerk

Welk bureau je ook kiest, de training bevat een aantal basiselementen (zie hierboven), maar vooral veel ruimte om gezamenlijk de training aan te passen op de wensen van jouw organisatie. 

Nieuwsgierig?
Heb je interesse en wil je meer weten over de training? Dan kun je direct contact opnemen met de bureaus. 

Bel Lidwien Eggermont via 06 29541887 of mail haar l.eggermont@home.nl.

Neem contact op met Linda Kleijer van Schouten & Nelissen via 06 22 37 66 70 of mail naar linda.kleijer@sn.nl

Of lees hun informatiefolders. Lidwien Eggermont 'Koershouden in veranderende tijden' (pdf). Schouten & Nelissen 'Reisprogramma voor ontwikkelkracht' (pdf).

Meer informatie
Wil je meer weten over het initiatief Reisgids voor MT in het algemeen, neem dan contact op met projectleider Susanne Stouten, 06 20283932 of stuur een e-mail naar s.stouten@aedes.nl