Werk aan een woning: handzame poster voor bewoners

Voor bewoners is het belangrijk dat onderhoudswerkzaamheden en reparaties in de woning doorgaan. Natuurlijk wel op een veilige manier voor bewoners én vakmensen. Voor veilig werken zijn inmiddels verschillende richtlijnen en hulpmiddelen ontwikkeld. Helpdesk Bouw&Techniek maakte een poster speciaal voor bewoners, die duidelijk maakt welke regels gelden. Op 21 december 2020 is een update van deze poster toegevoegd.

Update 21 december 2020
De nieuwste versies van de poster zijn toegevoegd met informatie die is aangepast aan de nieuwste richtlijnen van het RIVM.


De poster geeft in een notendop weer welke afspraken gelden als er reparaties of werkzaamheden aan een woning moeten worden verricht. Bewoners én vakmensen moeten zich aan deze afspraken houden.

Wat kunnen bewoners verwachten als er vakmensen langskomen? Hoe moeten ze zich voorbereiden op een bezoek? Waar moeten ze op letten met oog op hun eigen veiligheid en die van de vakmensen die langskomen.

De poster van Helpdesk Bouw&Techniek biedt alle informatie aan in duidelijke stappen. De richtlijnen van het RIVM zijn hiervoor het uitgangspunt. Woningcorporaties kunnen deze informatie gebruiken om bewoners vooraf te informeren bij werkzaamheden in de woning.

Download de poster in verschillende talen:
Poster Nederlands
Poster Engels
Poster Arabisch
Poster Duits
Poster Pools
Poster Turks