QuaWonen gebruikt coronaproof-camper voor huurders

Woningcorporaties stemmen veel verschillende zaken af met hun huurders. Dat gebeurt nu meestal op afstand, maar soms is dat niet mogelijk, of niet gewenst. Woningcorporatie QuaWonen in de Krimpenerwaard lost dat op met een camper: coronaproof en toch persoonlijk.

QuaWonen wil alle werkzaamheden zo veel mogelijk laten doorgaan, maar dan wel op een veilige manier. Met de camper kunnen medewerkers van QuaWonen op locatie gesprekken voeren met huurders zonder dat ze de woning in hoeven. Huurders kunnen ook in de camper terecht voor een kopje koffie, terwijl er in hun woning bijvoorbeeld een inspectie plaatsvindt of gewoon voor een praatje.

Camper ruim inzetbaar

QuaWonen wil de camper vanaf deze zomer op veel verschillende manieren gebruiken voor het dagelijkse contact met huurders. Zo kunnen de bewonersbegeleiders ermee op pad voor een spreekuur in de wijk. De consulenten sociaal beheer kunnen de camper gebruiken voor eerste gesprekken over bijvoorbeeld overlast of voor confrontatiegesprekken bij woonfraude.

De buurtbeheerders gaan met de camper de wijken in. Bewoners kunnen dan makkelijk binnenlopen voor een gesprek. Ook willen de buurtbeheerders de camper gebruiken voor bewonersacties, zoals de gezamenlijke opknapbeurt van de tuin. De camper is dan een ontmoetingsplek waar de deelnemers instructies kunnen krijgen voor de opknapbeurt.

Bij opnames van werk in een woning, kunnen de bewoners tijdelijk in de camper terecht. Op termijn kan de klantenservice de camper gebruiken om bewoners te helpen met bijvoorbeeld het online indienen van een reparatieverzoek.  

Praktische zaken

Brandy van Gerven, communicatieadviseur bij QuaWonen: ‘Iedereen moet zich natuurlijk wel veilig voelen in de camper. Na ieder bezoek van een bewoner volgt een uitgebreide poetsbeurt. Verder zijn er schoonmaakdoekjes, handschoenen en flesjes handgel. En er is een koffiezetapparaat zodat we de bezoekers altijd verse koffie kunnen aanbieden. Met mooi weer kunnen bezoekers buiten zitten. De camper heeft een luifel en er zijn tuintafels en -stoelen.’

QuaWonen wil ook gebruikmaken van een registratiesysteem, voor het geval dat een van de medewerkers of een van de bezoekers besmet blijkt te zijn met het coronavirus. ‘We kunnen dan altijd achterhalen met wie de medewerker of de huurder in contact is geweest en mensen waarschuwen.’

Meer weten over de ervaringen met de camper? Neem contact op met Brandy van Gerven.