Verdieping

Driedaagse training voor HR-professionals biedt inzicht in loopbaanvragen

Hoe herken je loopbaanvragen en hoe maak je die bespreekbaar? Welke levens- en loopbaanfasen zijn er en welke vragen horen hierbij? Kortom: hoe ondersteun je medewerkers op het gebied van loopbaanontwikkeling? Dat en meer leren de deelnemers van de training Loopbaancoaching voor HR-professionals, die in maart 2018 begint. Een driedaagse training voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Het ‘vak’ van corporatiemedewerker verandert en is steeds complexer. De digitalisering van werkprocessen, de focus op efficiency en de Woningwet hebben grote effecten op de eisen die aan medewerkers gesteld worden, nu en in de nabije toekomst. 

Medewerkers hebben een eigen verantwoordelijkheid om aangehaakt te blijven bij de ontwikkelingen die corporaties doormaken. Maar natuurlijk hebben werkgevers in dit proces ook een belangrijke rol en verantwoordelijkheid. Zij worden geacht werknemers te stimuleren en te ondersteunen bij het nemen van de regie over hun eigen loopbaan. In het verlengde daarvan hebben P&O’ers een centrale rol in het versterken van duurzame inzetbaarheid van medewerkers, in samenwerking met de manager.

In de driedaagse training gaan P&O’ers aan de slag met instrumenten die hen kunnen helpen bij het ondersteunen van medewerkers op het gebied van loopbaanontwikkeling. Zij kijken aan de hand van praktijkvoorbeelden met een systematische blik naar de organisatie en de medewerker. 

Praktische informatie
P&O-adviseurs met HBO en werk- en denkniveau die geregeld te maken krijgen met loopbaanvragen zijn van harte welkom op de training Loopbaancoaching voor HR-professionals. De training vindt plaats op donderdag 8 maart, dinsdag 17 april en dinsdag 12 juni 2018 bij Mitros in Utrecht. De lunch is inbegrepen. Voorafgaand aan de training vindt een telefonische intake plaats. De training kost 1.400 euro. Leden van het P&O Netwerk krijgen 800 of 1.200 euro korting (afhankelijk van datum ingang lidmaatschap P&O Netwerk). 

Voorafgaand aan de training vindt een telefonische intake plaats. De tijdsinvestering tussen trainingsdagen is 6 uur, inclusief tijd voor literatuur en het maken van extra opdrachten. Er is plek voor 12 deelnemers. We starten met één groep. Bij voldoende animo herhalen we de training, mogelijk ergens anders in het land. Dus mocht de training vol zitten en/of de afstand een belemmering zijn, geef dit dan aan op het aanmeldformulier zodat we hier bij de planning rekening mee kunnen houden.

De training is ontwikkeld door organisatie VistaNova in opdracht van het P&O Netwerk van Aedes. Meer informatie over deze training? Bekijk de flyer. Vragen? Mail met Erwin Steinmeier (netwerkcoördinator P&O Netwerk) via e.steinmeier@aedes.nl of bel naar 06 533 955 23.