Week van het huren: laat je inspireren!

De Week van het Huren lijkt nog ver weg. Wil je goed voor de dag komen, ga dan nu alvast aan de slag. Wil jouw corporatie meedoen met de Week van het Huren, maar weet je nog niet wat voor activiteiten jullie gaan organiseren?  Laat je inspireren. Wij hebben een aantal mooie, leuke en creatieve activiteiten van collega-corporaties op een rij gezet. Doe er je voordeel mee en meld je nu aan!

Waarom meedoen aan de Week van het Huren?

Het voornaamste doel is om het contact met huurders te versterken en huurders met elkaar in contact brengen. (Dat kan ook op anderhalve meter afstand.) Betrokkenheid in de buurt verbetert de leefbaarheid en vergroot het woonplezier van de huurders. Een goede reden om mee te doen! Wij hopen dat deze activiteiten jullie op vernieuwende ideeën brengen. Daarmee laten we de buitenwereld  zien wat we als corporatie doen voor de wijken.

Meld je nu aan voor de Week van het Huren.

Wat kun je doen voor huurders?

Vogelhuisjes schilderen
Wat denk je van vogelhuisjes schilderen met kinderen uit de buurt? Daar doe je zowel de kinderen als de natuur voordeel mee. En het kleurt meteen de wijk. Of een kleurrijk springkussen of een ballonkunstenaar die te bewonderen is in de buitenlucht.

Friet van de foodtruck
Huurders die na een dag samenwerken aan de tuin samen wat lekkers kunnen halen bij een ingehuurde foodtruck of  frietkar. Of een lekker ijsje van de ijscokar tijdens het klussen. Een meet&greet met de klusjes- of tuinman: eenvoudig te organiseren  en leuk voor de huurders, want zij krijgen handige tips!

Kopje koffie en een praatje
Zet een partytent op in de buurt  voor iedereen die behoefte heeft aan een praatje. Je regelt koffie, thee en een heerlijk koekje.  De parkeerplaats of een pleintje, een partytent en goede koffie is alles wat je nodig hebt.

Buurtbarbecue
Daarnaast doet een buurtbarbecue het altijd goed. Een mooi moment om mensen kennis te laten maken met jullie corporatie en met elkaar.

Beloon trouwe huurders
Vergeet niet je trouwe huurders te belonen door bijvoorbeeld langs te gaan met een bloemetje of een andere attentie, zoals bloembollen of een leuke, opvouwbare boodschappentas. Een duurzaam alternatief voor het doen van boodschappen. 

Wat kun je doen voor lokale stakeholders?

Rondleidingen in huizen
Geef eens een rondleiding in een NOM-woning of een woning die is aangesloten op een warmtenet. Zo laat je onze lokale stakeholders zien hoe we als corporaties meewerken aan verduurzaming van de sociale huursector en een flinke stap kunnen zetten in de uitvoering van het Klimaatakkoord.

Debat over de sociale woningbouw
Laat mensen met elkaar in gesprek gaan en organiseer een debat over sociale woningbouw in de regio. Een debat zorgt voor inzicht in elkaars standpunten en dilemma’s. Wellicht leidt dat tot interessante inzichten.

Podcast
Podcasts luisteren is voor veel mensen een nieuwe manier van nieuws consumeren. Maak een podcast waarin bijvoorbeeld bestuurders een bepaald actueel onderwerp in de sociale huur toelichten. Of daarover met elkaar in discussie gaan. En ook handig, de podcast kan vooraf worden opgenomen.

Wijk-safari
Neem stakeholders mee op wijk-safari langs de parels van de woningbouw en je verschillende renovatieprojecten en laat ze op een nieuwe manier kijken naar sociale woningbouw.

Meeloopdag bij corporatie
Wie echt het naadje van de kous wil weten, loopt een dagje mee bij een corporatie. Dit is je kans om de buitenwereld te laten zien hoe veelzijdig en onmisbaar het werk van corporaties is.

Voorlichtingsdag
Daarbij is het ook leuk om een voorlichtingsdag voor scholen uit de buurt te organiseren. Met als doel jongeren te informeren over wat wij als corporatiesector belangrijk vinden en wat onze werkzaamheden zijn.

Meer weten?

De Week van het Huren is een prachtige kans om te laten zien wat corporaties betekenen voor kleurrijke, leefbare wijken met goede woningen voor onze huurders. Laten we zorgen voor nog meer kleur in de wijk!

Meld je aan voor de Week van het Huren

Lees meer over de Week van het Huren