Hanneke Schippers voorzitter RvC Padua

Nieuws Nieuws · 22 mei 2024

Personeelswisselingen op directie- en managementniveau binnen de vereniging. Heb je informatie of suggesties voor deze pagina? Mail ze naar [email protected].

Hanneke Schippers voorzitter RvC Padua
Per 16 mei 2024 neemt Hanneke Schipper het voorzittersstokje over van Ron Nulkes die na 8 jaar RvC niet meer benoembaar is. Schippers is een ervaren toezichthouder in de corporatiesector en was eerder onder andere lid van de raad van commissarissen van Woonstad Rotterdam. 

Saar Veneman nieuwe directeur-bestuurder van Sité Woondiensten
Saar Veneman start op 20 augustus als directeur-bestuurder bij Sité Woondiensten. Zij werkt nu nog voor het samenwerkingsverband Achterhoek Ambassadeurs. Saar Veneman volgt Els Birkenhäger op als directeur-bestuurder bij de Doetinchemse woningcorporatie. Birkenhäger nam in maart afscheid van Sité, dat op dit moment wordt bestuurd door een interim-bestuurder. 

Lucas de Boer vertrekt als bestuurder bij Rondom Wonen 
Per 1 mei neemt Gera Esser ad interim zijn werkzaamheden over. De Boer maakt per 15 mei de overstap als directeur-bestuurder naar Laurentius in Breda.

Rudy Ligtenberg directeur-bestuurder Mijande Wonen
Per 1 mei is Rudy Ligtenberg de nieuwe directeur-bestuurder van Mijande Wonen in Twente. Sinds het vertrek van de directeur-bestuurder Melanie Maatman in november 2023, vervulde Ligtenberg deze functie als interim. 

Annelies Barnard wordt bestuurder van woonbedrijf ieder1 
Annelies Barnard is vanaf 1 juli 2024 de nieuwe directeur-bestuurder van woonbedrijf ieder1. Tot 1 juli is zij nog bestuurder van de Woningstichting in Wageningen. Barnard volgt Joke Hofman op die na 11 jaren haar functie bij ieder1 neerlegt.

Bert Moormann neemt afscheid van Domesta
Op 1 juli 2024 zal Bert Moormann, na bijna 10 jaar, afscheid nemen als bestuurder van Domesta. De RvC gaat op zoek naar een geschikte opvolger. 

Jacco Maan voorzitter Raad van Bestuur Vidomes
Op 1 april heeft Jacco Maan het stokje overgenomen van Daphne Braal-Verhoog als voorzitter van de Raad van Bestuur van Vidomes. Maan is 5,5 jaar lid van de RvB van Vidomes geweest, dus kent Vidomes, de werkgemeenten én de regio Haaglanden goed. 

Joke Abbring nieuwe directeur-bestuurders van Goed Wonen 
Joke Abbring gaat op 4 juni 2024 aan de slag als directeur-bestuurder bij de stichting Goed Wonen in Gemert. Ze volgt Hans Vedder op, die met pensioen gaat. Abbring heeft veel ervaering in de corporatie- en zorgsector. De laatste 3 jaar was zij directeur-bestuurder bij Wonen Vierlingsbeek.

Rufa Lieben is nieuwe bestuurder van Wonen Limburg
Rufa Lieben is per 1 maart benoemd is als bestuurder van Wonen Limburg. Rufa werkt ruim 9 jaar bij Wonen Limburg, de afgelopen 6 jaar als Compliance & Risk Officer. Samen met Ger Peeters zal zij het tweehoofdig bestuur van Wonen Limburg vormen, waarbij Ger Peeters de rol van voorzitter vervult.

Jørgen Weekers nieuwe bestuurder bij Woonwaard
Weekers is 1 maart gestart als bestuurder bij Woonwaard en vormt samen met Nicole van Wijk het bestuur. Hij heeft ruime bestuurlijke ervaring en gewerkt aan inclusieve wijken en nieuwe vormen van bewoners- en medewerkersparticipatie.

Sandra van Zaal tijdelijk tweede directeur-bestuurder Woningbedrijf Velsen
Op 28 februari is Sandra van Zaal aangetreden als tijdelijke tweede directeur-bestuurder, naast Tamar Hagbi, de zittende directeur-bestuurder. Sandra en Tamar verdelen de portefeuilles en dossiers.

Ernst Damen nieuwe directeur-bestuurder van Woonveste 
Ernst Damen volgt met ingang van 1 april 2024 Eric van den Einden op als directeur-bestuurder van woningcorporatie Woonveste in Drunen. Sinds 2006 heeft Damen met succes diverse managementrollen bekleed in de corporatiesector.

Eefje Lentjes-de Bruin nieuwe bestuurder Talis
Op 1 maart zal Eefje Lentjes-de Bruin worden benoemd als nieuwe bestuurder van Talis. Samen met Ronald Leushuis zal zij de komende periode het tweehoofdige bestuur van Talis vormen. 

Robert Straver nieuwe directeur-bestuurder van Bo-Ex
Op 11 maart start Robert Straver als de nieuwe directeur-bestuurder van woningcorporatie Bo-Ex. Hij volgt interim directeur-bestuurder Hans Pluim op.

Leo Schuld vertrekt als bestuurder bij WonenBreburg
Leo Schuld heeft zijn vertrek aangekondigd als bestuurder bij WonenBreburg. Hij wil per 1 oktober 2024 stoppen. Hij is dan 10 jaar in dienst geweest van WonenBreburg waarvan 9 jaar als bestuurder. De raad van commissarissen gaat aan de slag met de werving van een opvolger.

Lizan Goossens-Kloek nieuwe bestuurder Woonbron 
Per 1 mei start Lizan Goossens-Kloek als nieuwe bestuurder bij Woonbron. Zij volgt daarmee Karin van Dreven op. Samen met bestuursvoorzitter Richard Sitton gaat zij het bestuur vormen. Goossens-Kloek beschikt over een uitgebreide werkervaring en groot netwerk in de corporatiesector.

Monique Kwaak nieuwe directeur-bestuurder Parteon
Vanaf 1 maart vormt zij samen met Harry Platte het bestuur van de corporatie. Monique is sinds 2019 werkzaam als manager Vastgoed bij Parteon en kent de regio, organisatie en opgave goed. 

Imke Frijters interim directeur-bestuurder Woningbouwvereniging Volksbelang
Frijters is 15 januari voor onbepaalde tijd gestart als interim directeur-bestuurder bij de Helmondse Woningbouwvereniging Volksbelang.

Birgitte van Hoesel nieuwe bestuurder Woningbouwvereniging Reeuwijk 
Vanaf 22 november 2023 heeft Woningbouwvereniging Reeuwijk een nieuwe bestuurder, Birgitte van Hoesel. Zij neemt hiermee het stokje over van Esther van Beelen. Van Hoesel heeft een ruime en brede ervaring binnen de volkshuisvesting, als bestuurder en als voorzitter van een RvC.

Gerrit Breeman interim directeur-bestuurder Reggewoon
Op 1 januari 2024 start Gerrit Breeman als tijdelijk directeur-bestuurder bij Reggewoon, de woningcorporatie in de gemeenten Hellendoorn en Wierden. Hij volgt interim John Olde Olthof op die eind van dit jaar stopt na 7 jaar.

Diederik Hommes interim directeur-bestuurder Woonpartners Midden-Holland
Per 1 december start interim directeur-bestuurder Diederik Hommes bij Woonpartners Midden-Holland. Hij neemt de taken over van Merlien Welzijn die zich gaat inzetten voor de landelijke politiek.

Anneli Bouckaert nieuwe directeur-bestuurder Dynhus
Anneli Bouckaert begint per 1 december 2023 als nieuwe directeur-bestuurder van Dynhus. Ze heeft uitgebreide ervaring in de corporatiesector en het sociaal domein. Met haar komst vertrekt interim directeur-bestuurder Sandra van Zaal.

Cecile Engelsma nieuwe directeur-bestuurder WormerWonen
Cecile Engelsma is per 1 januari 2024 de nieuwe directeur-bestuurder van WormerWonen. Zij is nu nog hoofd Wonen bij de corporatie. Zij volgt John van Nimwegen op. Hij blijft nog een half jaar voor WormerWonen beschikbaar om een aantal projecten af te ronden.

Elisabeth ter Borg vertrekt als directeur-bestuurder bij Fien Wonen
Per 1 oktober stopt Elisabeth ter Borg als directeur-bestuurder bij Fien Wonen in Hardinxveld-Giessendam. Zij heeft de functie 8 jaar vervuld. Er is nog geen opvolger bekend.

Melanie Maatman nieuwe directeur-bestuurder Actium
Melanie Maatman is de nieuwe directeur-bestuurder van woningcorporatie Actium in Assen. Zij volgt vanaf 1 november 2023 interim directeur-bestuurder Rein Swart op. Melanie werkt momenteel als directeur-bestuurder bij woningcorporatie Mijande Wonen in Vriezenveen en omgeving.

Jacqueline van Ham directeur-bestuurder bij Dudok Wonen
Jacqueline van Ham is benoemd als de nieuwe directeur-bestuurder bij Dudok Wonen in het Gooi. Zij volgt Wijnand Fassotte op die deze rol bijna 1 jaar interim heeft waargenomen. Van Ham heeft ruime ervaring in de volkshuisvesting. Sinds 2011 was zij directeur bij woningcorporatie Stadgenoot in Amsterdam.

Hans Kox nieuwe directeur-bestuurder Waterweg Wonen 
Per 1 oktober 2023 wordt Hans Kox de nieuwe directeur-bestuurder van Waterweg Wonen. Hij volgt daarmee Nicole Peeters op, de huidige interim-bestuurder. Kox heeft brede bestuurservaring op verschillende plekken in het maatschappelijke veld.

Marco van der Wel nieuwe bestuurder Beveland Wonen 
Met ingang van 1 september start Marco van der Wel als bestuurder bij Beveland Wonen. Hij volgt hiermee Peter Bevers op, die per september 2023 met pensioen gaat. Van der Wel is nu nog directeur-bestuurder van woningcorporatie Zeeuwland.

Joke van den Berg nieuwe bestuurder Stek
Op 1 september 2023 start Joke van den Berg als nieuwe directeur-bestuurder bij Woonstichting Stek. De huidige bestuurder Hans Al gaat met pensioen.

Roel Versleijen nieuwe directeur-bestuurder Antares
Roel Versleijen (59) is op 1 mei 2023 begonnen als directeur-bestuurder van Antares in Tegelen. Hij neemt het stokje over van Paul Stelder, die na precies negentien jaar bij Antares met pensioen gaat.

Han Jetten nieuwe directeur-bestuurder Bazalt Wonen 
Per 1 juli 2023 start Han Jetten als bestuurder van woningcorporatie Bazalt Wonen. Hij volgt hiermee interim-bestuurder Gerrit Breeman op. Han Jetten is een ervaren bestuurder. Hij was ruim 7 jaar bestuurder van Leviaan, een GGZ-organisatie in Noord-Holland.

Sarah Klein Haneveld nieuwe directeur-bestuurder Maasvallei 
Met ingang van 1 mei 2023 is Sarah Klein Haneveld benoemd tot directeur-bestuurder van Woningstichting Maasvallei Maastricht. Ze was al bijna een jaar interim directeur-bestuurder van Maasvallei na het vertrek van Alex Meij die wethouder werd in de gemeente Maastricht.

Hassan Najja nieuwe bestuurder Casade
Per 1 september volgt Hassan Najja Roel van Gurp op als directeur-bestuurder bij Casade. Najja is nu nog bestuurder van Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam (SOR). Daarvoor werkt hij bij de woningcorporaties Lefier en Wonen Limburg.

Sabrina Franken nieuwe bestuurder Pré Wonen 
Per 1 juni 2023 treedt Sabrina Franken aan als bestuurder van Pré Wonen. Zij volgt Anke Huntjens op die als bestuurder bij Eigen Haard aan de slag is gegaan. De bestuurders a.i. Maarten Oomes en Wout Kranen keren bij het aantreden van Sabrina terug in hun directeursfunctie.

Adrie Tukker interim-bestuurder PeelrandWonen
De Raad van Commissarissen van PeelrandWonen heeft Adrie Tukker op 1 maart 2023 benoemd als tijdelijk directeur-bestuurder. Zij neemt de taken over van Martijn van Straaten die de overstap maakt naar Omnia Wonen in Harderwijk.

Tia van Beek nieuwe voorzitter RvC De Sleutels
Op 1 april is Tia van Beek benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van De Sleutels. Zij volgt daarmee interim-voorzitter Jan Willem van Beek op.

Anne Flierman nieuwe voorzitter Raad van Toezicht SVWN
De Stichting Visitatie Woningorporaties Nederland (SVWN) heeft een nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht: Anne Flierman. De RvT bestaat uit 5 toezichthouders, waarbij 4 leden worden voorgedragen door de oprichters (Aedes, VNG, VTW en de Woonbond). Anne Flierman is zonder voordracht benoemd tot voorzitter.

Marcel Meulen interim directeur-bestuurder Vanhier Wonen
Marcel Meulen, is op 1 februari 2023 benoemd als interim directeur-bestuurder van Vanhier Wonen in Zuid-Limburg. Tot 1 februari was hij interim directeur-bestuurder van Woondiensten Aarwoude in Zuid-Holland.

Marc Le Belle voorzitter RvT bij Woonstichting Het Grootslag
In februari is Marc Le Belle Edgar Aker opgevolgd als voorzitter van de Raad van Toezicht van Woningstichting Het Grootslag. 

Antoine Pekel nieuwe directeur-bestuurder Woonwaarts
Antoine Pekel is benoemd als directeur-bestuurder van Woonwaarts. Hij was al interim bestuurder en werkt sinds 2019 bij Woonwaarts.

Linda Schalkwijk nieuwe directeur Woonbron
Op 15 maart 2023 start Linda Schalkwijk als directeur bij woningcorporatie Woonbron. Met haar haalt Woonbron een ervaren directeur in huis. Ze werkt bijna 20 jaar vanuit verschillende invalshoeken aan goed wonen. 

Ton Schroor nieuwe directeur-bestuurder Wold & Waard
Per 1 mei volgt Ton Schroor Janneke Kiljn op als directeur-bestuurder bj Wold & Waard. Schroor was eerder werkzaam bij VNO-NCW MKB Noord-Nederland en wethouder in Groningen.

Marlene Korevaar nieuwe directeur-bestuurder van Rhiant
Op 1 maart 2023 start Marlene Korevaar als directeur-bestuurder van Rhiant. Zij volgt hiermee Ben Wouters, interim bestuurder, op.

Paul ten Kroode nieuwe voorzitter RvC Staedion 
Met ingang van 9 januari 2023 is Paul ten Kroode officieel benoemd als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van Staedion. Gezien zijn ruime ervaring met gebiedsontwikkeling, vastgoed, bouw, infra, energie, water en installatietechniek ziet Staedion in hem een zeer waardevolle aanvulling op de RvC.

Charlotte Beukeboom nieuwe bestuurder Zayaz 
Op 1 april 2023 begint Charlotte Beukeboom als bestuurder bij woningcorporatie Zayaz in ‘s-Hertogenbosch. Zij volgt Mohamed Acharki op, die per 1 november 2022 aan de slag ging als voorzitter Raad van Bestuur van Rochdale in Amsterdam. Beukeboom is momenteel directeur-bestuurder bij de Vughtse woonstichting Charlotte van Beuningen

Gijsbert van Herk (Staedion) toegetreden tot het bestuur van de NEPROM
Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter van woningcorporatie Staedion, is 19 januari toegetreden tot het bestuur van de NEPROM, de vereniging van professionele ontwikkelaars. De NEPROM ziet de vertegenwoordiging van woningcorporaties binnen het NEPROM-bestuur als een waardevolle aanvulling. Naast Van Herk zitten in het NEPROM-bestuur: Heleen Aarts (Amvest), Maarten van Duijn (Heijmans), Philip Smits (Blauwhoed), Robert Steenbrugge (Stebru) Desirée Uitzetter (BPD Gebiedsontwikkeling), Tobias Verhoeven (Synchroon).

Jordi Vermaas nieuwe directeur-bestuurder Jutphaas Wonen
Per 1 februari 2023 wordt Jordi Vermaas de nieuwe directeur-bestuurder van Jutphaas Wonen in Nieuwegein. Hij volgt Adrie Tukker op die deze functie waarnam als interim directeur-bestuurder.

Nicole Peeters interim directeur-bestuurder bij Waterweg Wonen
Op 1 februari 2023 start Nicole Peeters als interim directeur-bestuurder bij Waterweg Wonen. Ze volgt Marieke Kolsteeg op die vanaf 1 februari aan de slag gaat als directeur-bestuurder bij Hef Wonen.

Reinier de Jonge volgt Eric de Ceuster op als directeur-bestuurder bij Woongoed Middelburg
Per 1 mei wordt Reinier de Jonge directeur-bestuurder van woningcorporatie Woongoed Middelburg. De Jonge is al jaren werkzaam in de corporatiesector. Op dit moment is hij directeur Vastgoed bij woningcorporatie Beveland Wonen. Hij volgt Eric de Ceuster op, die na 24 jaar als directeur-bestuurder met pensioen gaat.

Bas Hendriks nieuwe bestuurder Stadgenoot
Bas Hendriks start op 1 maart 2023 als bestuurder van Stadgenoot. Hij vormt dan samen met bestuursvoorzitter Anne Wilbers het bestuur van Stadgenoot. 

Janita Tabak herbenoemd als lid en voorzitter van de RvC OFW
Per 1 januari is de tweede termijn van 4 jaar ingegaan voor JanitaTabak als voorzitter van de Raad van Commissarissen van OFW in Dronten.

Gerrit Bos nieuwe directeur-bestuurder Woonpalet
Sinds 1 januari 2023 is Gerrit Bos de nieuwe directeur-bestuurder van Woonpalet in Zeewolde. Hij volgt Petra van den Berk op die deze functie waarnam als interim directeur-bestuurder.

Zakaria El-Khetabi nieuwe bestuursvoorzitter Stedelink
Op 1 maart 2023 start Zakaria El-Khetabi als bestuursvoorzitter van woningcorporatie Stedelink. Samen met Marion Timmermans vormt hij dan het collegiaal bestuur van Stedelink; een van de drie zelfstandige corporaties die ontstaat door de splitsing van Vestia.

Wisselingen RvC Woonstichting JOOST
Per 1 januari 2023 heeft JOOST twee wisselingen binnen de Raad van Commissarissen. Huidige voorzitter Giel Janssens heeft na 2 periodes afscheid genomen en wordt opgevolgd door Anneke Bode. En met de komst van Daan van Opstal is de RvC weer compleet.

Wijnand Fassotte nieuwe bestuurder Dudok Wonen
Fassotte was hiervoor interim-directeur-bestuurder bij De Sleutels en interim-bestuursvoorzitter bij Haag Wonen. Hij volgt Harro Zanting op die als bestuurder start bij Wooncompas.

Karolien de Jager en Bert Halm nieuwe bestuurders Hof Wonen
Per 1 januari 2023 vormen Karolien de Jager en Bert Halm het collegiaal bestuur van de nieuwe woningcorporatie Hof Wonen in Den Haag. Hof Wonen is een van de drie zelfstandige corporaties die ontstaat door de splitsing van Vestia. Karolien de Jager krijgt Vastgoed & Financiën in haar portefeuille. Bert Halm wordt bestuursvoorzitter en draagt zorg voor Strategie & Wonen.

Marieke Kolsteeg nieuwe bestuurder Hef Wonen
Op 1 februari 2023 start Marieke Kolsteeg als bestuursvoorzitter van woningcorporatie Hef Wonen. Samen met Richard Feenstra vormt zij het collegiaal bestuur van Hef Wonen; 1 van de 3 zelfstandige corporaties die ontstaat door de splitsing van Vestia.

Ramon Testroote nieuwe bestuurder Wonen Zuid 
Met de benoeming van Ramon Testroote als nieuwe bestuurder per 1 januari 2023, sluit Wonen Zuid een periode af van waarneming door achtereenvolgens het directieteam en interim bestuurder Diederik Hommes. Met de keuze voor Ramon Testroote kiest Wonen Zuid voor een bestuurder met een stevig maatschappelijk profiel.