Impressie Dag van het Huren 2018

De duurzame relatie was het thema van de vierde Dag van het Huren, op 13 oktober 2018. 50 woningcorporaties organiseerden activiteiten in wijken, dorpen en steden in heel Nederland. De activiteiten waren gericht op ontmoeting met huidige en toekomstige huurders en verduurzamingsprojecten van de deelnemende corporaties. Heeft u foto’s van de activiteiten? Stuur ze naar [email protected] met een korte toelichting. 

Iedere deelnemende corporatie vulde de Dag van het Huren op haar eigen manier in. Heuvelrug Wonen opende 34 nieuwe duurzame appartementen voor starters in Driebergen. 55-plussers konden zich bij Woningstichting St. Joseph uit Boxtel tijdens de speciaal voor hen bedoelde woonmarkt oriënteren op mogelijke nieuwe woningen. Bij Accolade in Heereveen voerden bewoners gewoon een goed gesprek, dankzij hun bezoek met de Straatbuzz. In Den Bosch werkte Zayaz samen met huurders aan een groenere wijk.

Al meer dan 150 jaar zorgen woningcorporaties ervoor dat mensen goed kunnen wonen. Meer dan vier miljoen Nederlanders wonen in een corporatiewoning. Dat is één op de drie huishoudens. Corporaties willen hun woningen de komende jaren verder verduurzamen door te isoleren en zonnepanelen te plaatsen. Daarmee houden zij de woonlasten van huurders zo laag mogelijk en dragen ze bij aan een beter milieu. 

De Dag van het Huren is een initiatief van woningcorporaties en branchevereniging Aedes. Meer informatie is te vinden op www.dagvanhethuren.nu.