Vereniging

Daarom zijn er woningcorporaties

Een huis is voor mensen een randvoorwaarde om volwaardig deel te kunnen nemen aan de samenleving. Een huis met een woonomgeving waarin mensen zich thuis voelen, biedt hen een eigen plek, rust, veiligheid en een gevoel van eigenwaarde. Dat is de basis om hun leven vorm te geven en voor de toekomst van hun kinderen. Wij vinden dat iedereen daar recht op heeft. Maar lang niet alle huishoudens vinden gemakkelijk een huis dat goed bij hen past en dat voor hen betaalbaar is. Daar kunnen allerlei redenen voor zijn. Daarom zijn er woningcorporaties.

Woningcorporaties werken eraan om ook voor hen een huis te regelen in een buurt waar zij zich prettig voelen. We doen dat samen met allerlei andere partijen. Ons doel is dat iedereen in Nederland goed woont. We zijn pas klaar als dat gelukt is, terwijl we natuurlijk weten dat het nooit helemaal af is. Maar we zetten iedere dag stappen om dichter bij dat doel te komen. Iedere gezin dat we blij maken met een huurhuis maakt een verschil. Dat is waar we het voor doen en dat geeft ons vertrouwen om verder te gaan.

Er wonen nu ongeveer 4 miljoen mensen in 2,3 miljoen huurwoningen van corporaties. We zorgen dat de huur voor onze bewoners niet te hoog is en we hebben oog voor hun persoonlijke situatie. Om goed te kunnen wonen is niet alleen het huis zelf belangrijk, maar ook de straat, de buurt en de wijk. Daarom houden corporaties zich daar net zo goed mee bezig. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat het huis van al onze bewoners ook echt hun thuis is.