Voorproefje Aedes-collegetour Vernieuwend opdrachtgeverschap

Op donderdag 26 oktober 2017 organiseerde Aedes bij Woonbron in Delft, een college Vernieuwend opdrachtgeverschap. Woonbron-bestuurder Bert Wijbenga vertelt dan hoe Woonbron invulling geeft aan professioneel opdrachtgeverschap en welke kansen er liggen om dit vernieuwend aan te pakken. In een interview geeft Marleen Hermans, hoogleraar Publiek Opdrachtgeverschap in de Bouw aan de TU Delft, hier vast een voorproefje over haar verhaal op deze bijeenkomst.

In de Aedes-collegetour Vernieuwend opdrachtgeverschap  gaat Hermans in op de enorme opgaven op het gebied van nieuwbouw en verduurzaming van het bestaande bezit van woningcorporaties. ‘In de Woonagenda beloven zij 34.000 nieuwbouwwoningen per jaar en een volledig CO2-neutraal corporatiebezit in 2050. Als woningcorporaties niet de verbinding zoeken om gezamenlijk grotere volumes te kunnen aanpakken, halen ze die voornemens niet.’

Interview
‘Corporaties zijn niet uniek. Als zij op basis van woningtypen gemeenschappelijke uitvragen formuleren, krijgen marktpartijen de kans om slimme, gestandaardiseerde oplossingen te ontwikkelen.’ Lees hier het  hele interview waarin Hermans vertelt hoe zij de oplossing ziet in samenwerking tussen corporaties.