Winnaars badkamerchallenge Mitros bekend

Coen Hagedoorn Onderhoud en de combinatie B8U zijn de winnaars van de Badkamerchallenge van Mitros. Dit maakte de jury op 14 maart 2017 bekend in de Jaarbeurs in Utrecht. Binnenkort mogen de winnaars hun renovatieplan uitvoeren in twee leegstaande woningen van Mitros.

Afgelopen najaar daagde Mitros de markt uit om in slechts één dag een complete badkamer te vervangen. In totaal dienden ruim 30 partijen een voorstel in. De vier beste inzendingen presenteerden in de Jaarbeurs hun plan voor een zaal met ongeveer 300 aanwezigen. Waaronder veel medewerkers uit de corporatiesector.

Product en proces
De twee partijen hebben onder meer gewonnen omdat hun plannen weinig overlast geven en er keuzemogelijkheden voor huurders zijn. Juryvoorzitter Marjet Rutten: 'Beide winnaars maken de badkamerwanden helemaal klaar in de fabriek, zodat ze eenvoudig en snel in de bestaande badkamer kunnen worden geplaatst.' De finalisten werden ook beoordeeld op hun kennis van en ervaring met renoveren in bewoonde woningen. Beide winnaars gaven aan dat er nog veel meer ontwikkeling mogelijk is als het gaat om snel en zonder overlast plaatsen van badkamers.

Veelbelovend
Mitros kijkt positief terug op de door haar georganiseerde wedstrijd. Volgens Henk Peter Kip, directievoorzitter van Mitros zorgt de challenge  voor een doorbraak in de badkamerrenovatie. In het najaar van 2017 start de corporatie daarom een tweede challenge. De markt mag dan goede oplossingen bedenken om geluidsoverlast en problemen met het binnenklimaat (tocht, vocht en schimmel) tegen te gaan. Volgens Aedes past dit goed in het streven van de vereniging om samen met leden en partners vernieuwing te stimuleren en te versnellen.