Softwareleveranciers Cegeka en Aareon zijn RGS Ready

Softwareleveranciers Cegeka-dsa en Aareon zijn officieel RGS Ready. CTAC volgt hopelijk eind september 2019. Wat betekent RGS Ready? En welk voordeel heeft dit voor uw woningcorporatie?

Gebruikmaken van RGS (Referentie Grootboek Schema) biedt voordelen voor corporaties. Met RGS:

  • Administreert u eenduidiger en efficiënter;
  • Rapporteert u sneller en beter;
  • Krijgt u sneller inzicht;
  • Beoordeelt u uw financiële situatie beter;
  • Sluit u makkelijk aan op SBR-wonen (Standard Business Reporting) voor uw financiële rapportages.

De software moet deze administratiewijze wel op de juiste manier ondersteunen. Het keurmerk RGS Ready voor boekhoudsoftware bestaat uit een meetlat van acht functies/ eigenschappen die de mate van ondersteuning bepalen.

Onderzoek
Onderzoeksbureau GBNED onderzocht welke softwareleveranciers voldoen aan de eisen. De eerste twee corporatie-specifieke softwarepakketten zijn nu RGS ready: Global Property Management System (Cegeka-dsa) en Tobias AX (Aareon). De testrapporten en een overzicht van alle softwareleveranciers die RGS Ready zijn, vindt u op www.rgsready.nl

Aedes vindt het belangrijk dat corporaties gebruik kunnen maken van standaarden en is verheugd dat Cegeka-dsa en Aareon werk hebben gemaakt van RGS.

Community SBR & RGS
Heeft u vragen over RGS, wilt u ervaringen delen, een wijzigingsverzoek (RFC) doorgeven of in gesprek met collega-professionals? Word dan lid van de community SBR & RGS.