Schrijf je in voor modules Leergang Datakwaliteit

Hoe haal je meer uit je data? De leergang Aan de slag met datakwaliteit helpt je op weg. Deelnemers brengen op thematische wijze het Stappenplan Datakwaliteit in praktijk. Omdat er veel interesse is in de afzonderlijke thema’s biedt Aedes deze vier thema’s ook in losse modules aan. Want niet iedereen heeft de mogelijkheid de hele leergang te volgen.

De modules duren van 13.30 tot 17.00 uur en zijn gepland in augustus en december. Ze vinden plaats via Zoom.

De vier thema’s en data

Probleem in kaart brengen en belang stimuleren
Hoe kunt u het belang van datakwaliteit stimuleren binnen de organisatie, en hoe brengt u een dataprobleem in kaart en zet u het op de agenda. 
Deze module kunt u volgen op de donderdagen 6 augustus en 13 augustus 2020.

Analyse van oorzaken van problemen met datakwaliteit
Om een probleem op te lossen moet je zicht hebben op de achterliggende oorzaken. Dat levert aanknopingspunten voor een duurzame oplossing. Deze module kunt u volgen op de donderdagen 20 augustus en 27 augustus 2020.

Opzetten van een verbeterstrategie en uitwerken in een uitvoeringsplan
Met de oorzaken van een dataprobleem ontwerpt u een verbeterstrategie. Aan welke knoppen kunt u draaien om een hogere kwaliteit van gegevens te krijgen?
Deze module kunt u volgen op de donderdagen 3 december en 10 december 2020.

Vasthouden aan gerealiseerde verbeteringen
Zodra de datakwaliteit op het gewenste niveau komt, is het noodzakelijk dat resultaat vast te houden en terugval in datakwaliteit op tijd op te merken. Zo kan de bedrijfsvoering en dienstverlening soepel blijven verlopen.
Deze module kunt u volgen op donderdag 17 december 2020.

Meer informatie