Instrumenten

Inzicht in datakwaliteit bij marktwaardering

Woningcorporaties gebruiken diverse gegevens om de marktwaarde van hun woningvoorraad te bepalen. De betrouwbaarheid daarvan kunnen zij vaststellen met de Handreiking datakwaliteit marktwaarde. De handreiking biedt corporaties ook de gelegenheid de kwaliteit van hun gegevens te vergelijken met die van andere corporaties.

Vergelijkingstool
Met de Handreiking datakwaliteit marktwaarde kunnen corporaties vaststellen of hun data betrouwbaar zijn en blijven. De handreiking bevat ook een Excel-bestand dat de kwaliteit van de gegevens zichtbaar maakt in de vorm van een spindiagram. Daarmee kunnen corporaties de kwaliteit van hun gegevens vergelijken met die van andere corporaties.

Data insturen
Wilt u de kwaliteit van uw data vergelijken met die van andere corporaties? Vul dan het Excel-bestand in en stuur dit bestand uiterlijk woensdag 24 januari 2018 naar p.minke@aedes.nl. U ontvangt dan begin februari de gemiddelde score van de deelnemende corporaties, zodat u de kwaliteit van uw gegevens kunt vergelijken met die van andere corporaties.