Doe mee aan onderzoek controlfunctie bij corporaties

Wat is de beste invulling van de onafhankelijke controlfunctie? Het is een vraag waar veel woningcorporaties mee bezig zijn. De Woningwet schrijft deze functie voor en toch is het soms nog zoeken naar de juiste interpretatie. Daarom is een onderzoek gestart naar de vraag hoe corporaties daarmee omgaan . Vul nu de enquête in en doe mee.

De Hogeschool van Amsterdam, het Zijlstra Center (Vrije Universiteit Amsterdam) en Hofmeier (consultancy en interim dienstverlening) onderzoeken de optimale invulling van die onafhankelijke controlfunctie. Zij willen in kaart brengen hoe corporaties de onafhankelijke controlfunctie invullen, hoe effectief zij deze functie ervaren en welke condities bijdragen aan een goede invulling. Welke competenties van de ‘onafhankelijke controller’ zijn hiervoor bijvoorbeeld nodig?

Voor wie?

De enquête is ontwikkeld voor zowel controllers bij woningcorporaties, en andere mensen die daar een onafhankelijke controlfunctie uitoefenen, als voor directeur/bestuurders, managers en leden van de raad van commissarissen. De invultijd bedraagt circa 10 minuten. De uitkomsten van het onderzoek zullen in het najaar tijdens een  webinar worden gedeeld.

Doe mee en vul de vragenlijst Van Goeden Huize in.  Vragen over het onderzoek? Mail met de projectleider, Gert de Jong via [email protected].