Proces

Subsidie voor omscholing corporatiemedewerkers

Het werk van corporaties en daarmee ook van corporatiemedewerkers verandert. Om medewerkers daarbij te ondersteunen, kunnen corporaties bij Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) subsidievouchers aanvragen voor toekomstgerichte scholing. Er zijn 100 vouchers beschikbaar van 1.000 euro. Hiermee kunnen 100 corporatiemedewerkers (een deel van) hun opleiding bekostigen.

De vouchers zijn bedoeld voor corporatiemedewerkers die een andere functie willen gaan uitoefenen, maar daarvoor nog niet de juiste papieren hebben. Met een voucher kunnen ze een opleiding gaan volgen. Corporaties kunnen de vouchers van 1.000 euro exclusief btw op de website van FLOW aanvragen. Wees er snel bij, want op is op.

Voorwaarden
Om voor een voucher in aanmerkingen te komen, moeten corporatiemedewerkers voldoen aan de volgende voorwaarden:

  1. De corporatiemedewerkers heeft maximaal mbo denk- en werkniveau.
  2. De toekomstige functie kan zowel binnen als buiten de corporatie zijn. Als het om een functie buiten de branche gaat, dan moet die functie voorkomen op de lijst met kansberoepen van het UWV. Staat de gewenste functie niet op deze lijst, maar vindt de medewerker wel dat de functie kansrijk is, dan moet hij op het aanvraagformulier aangeven waarom hij vindt dat dat wel zo is.
  3. Naast de corporatiemedewerker moeten ook de loopbaanadviseur of leidinggevende van de medewerker op het aanmeldingsformulier aangeven waarom de medewerker in aanmerking komt voor deze voucher.
  4. De medewerker is bereid om tijdens en/of na de opleiding ervaringen te delen met FLOW.

Meer informatie
Meer informatie over de subsidieregeling is te vinden via deze link