Hulpmiddelen bij voorkomen huurachterstand

Hulpmiddelen financiële zelfredzaamheid
Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) ondersteunt woningcorporaties daarbij. Het Nibud biedt een aantal hulpmiddelen aan om de financiële zelfredzaamheid van huurders te vergroten. De middelen zijn bedoeld om huurachterstanden te voorkomen en om ervoor te zorgen dat huurders met een huurachterstand weer grip op hun financiën krijgen.

In 4 stappen grip op geld. Een (online) folder met een stappenplan dat huurders kunnen volgen om financiën op orde te houden of te krijgen.

zelfjeschuldenregelen.nl. Op deze website kunnen huurders hun schulden in kaart brengen en krijgen ze tips om kleine schulden zelf op te lossen en informatie over professionele schuldhulpverlening.

• Waar blijft het geld? Bewaren en bijhouden. Een tabbladensysteem waarmee huurders hun financiële administratie kunnen bijhouden.

• Woningcorporaties kunnen door het Nibud een Geldkrant op maat laten maken. Daarin staan het 4-stappenplan grip op geld, invullijstjes, testjes, tips en is er ruimte voor informatie over hulpverleningsinstanties en vrijwilligersprojecten in de wijk.

• Het Nibud brengt jaarlijks een agenda uit met tips, feiten en testjes. Woningcorporaties kunnen de agenda cadeau doen aan hun huurders.

Interessante websites: