Webinar Aanpak schulden en armoede

Aedes, in samenwerking met Platform31

woensdag 22 mei 2024 13:00 - 14:30
Eigen werkplek
Online evenement
0,-

Gratis voor Aedes-leden

Woningcorporaties doen al veel rondom schulden en armoede bij hun huurders. Welke aanpakken en instrumenten kunnen corporaties inzetten om schulden en armoede nog meer te voorkomen? Hier draait het om bij deze webinar voor corporatiemedewerkers. 

Programma

Centraal in deze webinar staat de aanpak van schulden en armoede in de praktijk. Hoe kun je schulden en armoede als corporatie oppakken? Wat zijn voorbeelden van aanpakken? 

In de webinar gaan we in op: 

  • De geactualiseerde Gereedschapskist Aanpak schulden en armoede, die in de tweede helft van mei verschijnt. Welke (nieuwe) aanpakken zijn er? Wat werkt? 
  • Ook vertelt corporatie De Kernen uit eigen ervaring hoe zij omgaat met de aanpak van schulden. Hoe gaan zij naast de huurder staan in hun aanpak? Hoe pakken zij het incassobeheer op vanuit relatiebeheer?      
  • De Voorzieningenwijzer in de praktijk. Hoe kunnen corporaties deze inzetten en benutten? En wat betekent dit voor de huurders?
Expert
Simone Boeren
Adviseur Sectorontwikkeling
Foto van Rob Ravestein
Belangenbehartiger

Doelgroep

Deze webinar is bedoeld voor medewerkers die in de praktijk bezig zijn met het voorkomen van schulden en armoede. Bijvoorbeeld medewerkers huurincasso, woonconsulenten, medewerkers bewonerszaken. 

Aanmelden

Wil je meer weten over de aanpak van schulden en armoede en welke instrumenten je daarbij kunt inzetten? Meld je aan via de roze button.