Nieuws

Kosteloze trainingen Strategische Personeelsplanning voor woningcorporaties

Woningcorporaties willen ook in de toekomst een optimale personele bezetting houden. De huidige technologische ontwikkelingen in de branche hebben invloed op de toekomstige formatie. Sommige taken en banen zullen verdwijnen, tegelijkertijd ontstaan er ook nieuwe taken en banen. Met een heldere Strategische Personeelsplanning kunnen woningcorporaties effectief en gericht sturen op hun personele bezetting in de toekomst.

CAO-partijen
Om woningcorporaties te ondersteunen bij het maken van de Strategische Personeelsplanning (SPP) bieden de CAO-partijen (Aedes, FNV Bouwen & Wonen, CNV Vakmensen en De Unie) een gratis training aan. De training is bedoeld voor procesbegeleiders bij corporaties die bezig zijn of aan de slag willen met SPP. Er is keuze uit twee verschillende aanbieders en meerdere data en locaties. Per corporatie kunnen maximaal twee medewerkers de training kosteloos volgen.

Achtergrond
De CAO Woondiensten verplicht dat werkgevers één keer in de twee jaar een SPP maken. In de praktijk blijkt dat nog niet alle woningcorporaties hiermee actief aan de slag zijn of voldoende zijn toegerust om zo’n planning goed uit te voeren. Een training kan hierbij goed helpen. Bestaande instrumenten via FLOW bieden ook ondersteuning.

Aanmelden
In deze tabel kunt u twee aangeboden trainingen met elkaar vergelijken. Kies de training die het meeste aanspreekt en meld u aan via de aanmeldlinks onderaan de tabel. De eerste groepen starten eind oktober 2017.