Programma De Bouwstroom

Conceptueel bouwen

 • Conceptueel bouwen is werken vanuit herhaalbare oplossingen die ook flexibel zijn. Hierdoor kan ieder project inspelen op de eigenheid van de bewoners, de locatie en de opdrachtgever. Bij conceptueel bouwen gaat de corporatie bestaande woningconcepten op de markt inkopen, in plaats van zelf nieuwbouwprojecten te ontwikkelen. 

  Corporaties, conceptaanbieders en industrie kunnen zich aansluiten bij De Bouwstroom, de alliantie van Aedes en het Netwerk Conceptueel Bouwen voor betaalbare nieuwbouw. Partijen gaan hierbij van een traditionele naar een conceptuele manier van bouwen. Dat betekent niet dat alle nieuwe huizen er hetzelfde uit gaan zien. Op de Conceptenboulevard is te zien hoeveel keuze er is in goede, betaalbare én energiezuinige nieuwe woningen.

 • Ontwikkelparcours conceptueel bouwen (proces)
 • Netwerk conceptueel bouwen (externe website)

Instrumenten

 • Om tot bouwstromen te komen is een bundeling van de vraag het startpunt. Met De Woonstandaard kunnen corporaties hun vraag vertalen in veel gevraagde producten in relatie tot huishoudenstypen en huurprijsklasse. Oftewel Product Markt Combinatie (PMC). Door die PMC’s spreken opdrachtgevers, opdrachtnemers en toeleverende industrie dezelfde taal.

  Op Conceptenboulevard.nl kunnen corporaties kijken wat er beschikbaar is voor hun specifieke vraag. Op deze website is inmiddels een breed aanbod van woningbouwconcepten te vinden: de woningen zien er goed uit en zijn betaalbaar. Het aanbod is afgestemd op de PMC’s uit De Woonstandaard.

 • Conceptenboulevard (externe website)
 • De Woonstandaard Aedes / NCB (externe website)

Community De Bouwstroom

 • In de besloten community De Bouwstroom kunt u vragen stellen over het programma De Bouwstroom, conceptueel bouwen, inkoop en opdrachtgeverschap met betrekking tot betaalbare nieuwbouw.

We zijn al begonnen, doet u mee?

 • ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder!’

  Nog meer weten over het programma De Bouwstroom of interesse om aan te sluiten? Neem dan contact op met: