Week van de Starter – alle informatie op een plek

Het ministerie van Binnenlandse Zaken lanceert samen met  partijen op de woningmarkt een campagne voor de ‘Week van de Starter’. Alle informatie over het vinden van een eerste huis komt daar samen.

Het doel van deze week (van 27 september tot en met 3 oktober 2020) is verbetering van de positie van starters op de woningmarkt met een compleet en onafhankelijk overzicht van informatie. Beschikken over de juiste informatie  helpt bij het maken van belangrijke keuzes in de wooncarrière,aldus minister Ollongren (Wonen).

Op dit moment is deze informatie versnipperd over verschillende organisaties en informatiebronnen. Dat maakt het moeilijk om snel een compleet beeld te krijgen van de mogelijkheden die je als starter op de woningmarkt hebt. Het gaat daarbij om antwoord op vragen als: kan ik beter kopen of huren? Hoeveel geld kan ik besteden? Daarom organiseert het ministerie van BZK samen met NVB, Verbond van Verzekeraars, VBO, Vastgoedpro, NVM, De Hypotheekshop, SVn, Vereniging Eigen Huis en NHG de ‘Week van de starter’.

Aedes
Aedes vindt het belangrijk dat duidelijke en juiste informatie beschikbaar is en op een eenvoudige manier beschikbaar komt. Daarom ondersteunen we de doelstelling. De campagne is sterk gericht op toekomstige kopers en huurders. Wij nemen niet actief deel aan de campagne omdat informatie alleen niet genoeg is om deze groep woningzoekenden te helpen.

Er moeten ook voldoende sociale huurwoningen én koopwoningen voor deze groep beschikbaar zijn.

De mogelijk toekomstige beperking van inkomensgrenzen maakt het niet eenvoudiger om een geschikte sociale huurwoning te vinden voor starters.