Kies voor Wonen-debat vandaag 15.30 uur

We komen in Nederland zo’n 330.000 huizen tekort. Het tekort groeit en nieuwbouwplannen komen uiterst moeizaam van de grond. Huurprijzen op de vrije markt zijn voor veel mensen onbetaalbaar. Wijken gaan achteruit en we hebben de ambitie om de woningvoorraad te verduurzamen. Kortom, er ligt een enorme opgave. Welke oplossingen zien politieke partijen?

Op 3 maart organiseren Aedes en Woonbond het Kies voor Wonen-debat. U kunt dit debat volgen via de livestream op Youtube.

Tijdens het Kies voor Wonen-debat gaan (kandidaat-)woordvoerders Wonen met elkaar in gesprek. Een brede wooncoalitie van Aedes, de Woonbond en 32 andere organisaties presenteerde onlangs de Actieagenda Wonen. Maar welke oplossingen zien de politieke partijen voor betere volkshuisvesting, de woningnood, vitale wijken, betaalbaar wonen en verduurzaming?

Tot op heden is deelname aan het debat bevestigd door: Sandra Beckerman (SP), Roelof Bisschop (SGP), Richard Brood (50Plus), Evan van Esch (Partij voor de Dieren), Pieter Grinwis (CU), Wybren van Haga (FvD), Rob Jetten (D66), Alexander Kops (PVV), Daniel Koerhuis (VVD), Henk Nijboer (PvdA), Paul Smeulders (GroenLinks) en Julius Terpstra (CDA).

Bestuurders van Aedes-leden kunnen zich aanmelden om deel te nemen via Zoom. Anderen kunnen het debat volgen via livestream.

Woensdag 3 maart, 15.30-17.30 uur.