Toolkit campagne Gemeenteraadverkiezingen 2022: Kies voor Wonen

Wonen doen we samen. Woningcorporaties voeren in de aanloop naar de komende gemeenteraadverkiezingen van 16 maart 2022 campagne om te zorgen dat er aandacht voor wonen komt in de verkiezingsprogramma's en uiteindelijk in de gemeentelijke plannen. Hier vind je informatie over de campagne en campagnemateriaal.

​​​​​​

Contact

Woningcorporaties, die lid zijn van Aedes, kunnen vragen, opmerkingen en suggesties voor de campagne Kies voor wonen sturen aan [email protected].

Logo

Bovenstaand logo is het beeldmerk van de campagne en door woningcorporaties te gebruiken bij hun eigen campagne. Het is in twee bestandstypes (EPS en JPG) beschikbaar.

Handreiking

Aedes maakte een handreiking Woningcorporaties en de lokale politiek met tips over momenten en manieren van beïnvloeding, een checklist van landelijke en lobbyonderwerpen en praktische informatie.

Position-paper

Aedes heeft een voorbeeld position paper opgesteld, ter inpiratie. Woningcorporaties kunnen hier zelf mee aan de slag om er een 'eigen' position paper van te maken. Gebruik dan de Word-versie van de paper

Brochure

De brochure  Wonen doen we Samen kan worden gebruikt om het werk van woningcorporaties bij een groter publiek onder de aandacht te brengen.  Medio oktober komt ook de herziene versie van de brochure Partners in het wonen beschikbaar. Deze brochure is bedoeld voor lokale politici, bestuurders en gemeenteambtenaren en legt in het kort uit wat woningcorporaties doen.

Werkbezoeken

Een aantal corporaties heeft interesse getoond in een contactmoment met politici. Een dialoogsessie om de problematiek en prioriteiten die spelen in de eigen regio onder de aandacht te brengen van (kandidaat-) gemeenteraadleden. Ook een werkbezoek om regionale belangen en onderwerpen onder de aandacht te krijgen is een goed middel. De problemen waar corporaties mee zitten, worden zo beter begrepen en opgepikt. Aedes heeft een draaiboek gemaakt voor corporaties die zelf een werkbezoek willen organiseren. En ook het draaiboek (van de landelijke) dialoogsessie(s) is beschikbaar.