Praktijk

Kamp: ‘Betrek woningcorporaties bij versteviging huizen Groningen’

Minister Kamp van Economische Zaken wil woningcorporaties inschakelen bij de versteviging van woningen in het Groningse aardgaswinningsgebied. Dat zei Kamp in debat met de Tweede Kamer over de gaswinning in Groningen op donderdag 12 februari 2015.

3.000 huizen
Volgens Kamp is er capaciteit om in 2015 zo’n 3.000 huizen te verstevigen. Kamp stelt voor dat hij woningcorporaties vraagt dat op zich te nemen en dat hij daar het geld voor beschikbaar stelt. ‘Ik wil heel graag op die manier met corporaties werken’, zei Kamp. Een nationaal coördinator moet de versteviging begeleiden, aldus de minister.

Vervolg
Aedes heeft eerder bij de Tweede Kamer gesuggereerd de Groningse corporaties een dergelijke rol te geven. Het kwam ook aan de orde in het rondetafelgesprek van 28 januari 2015, waar de Groningse corporatiebestuurder Rinze Kramer namens de Groningse corporaties optrad. Aedes is dan ook tevreden met de uitspraken van minister Kamp en wil het graag op korte termijn bespreken met het ministerie van Economische Zaken en de nationaal coördinator die de verstevigingen begeleidt.