Verdieping

Europese Summer School voor corporatieprofessionals

Jonge professionals in de corporatiesector kunnen deze zomer weer meedoen aan een Summer School, waar ze samen met collega’s uit heel Europa kennis opdoen op het gebied van betaalbare huisvesting van kwetsbare groepen, vergrijzing en toegankelijke woonruimte, duurzaamheid en digitalisering.

De Summer School vindt plaats van 16 tot 20 juli 2018 in het Duitse Bochum. Hij wordt onder meer georganiseerd door de European Federation for Living (EFL), EBZ Business School in Bochum (opleidingsinstituut Duitse corporatiesector) en Housing Europe (Europese koepel van sociale huisvesters).

Het dagelijkse ochtendprogramma bestaat uit plenaire colleges gegeven door academici, gevolgd door colleges van mensen ‘uit de praktijk’. In de middagen gaan deelnemers samen in werkgroepen aan de slag met een opgave. Aan het eind van de week presenteren de groepen het eindresultaat van het groepswerk aan elkaar.

De Summer School kost 1.500 euro per persoon, inclusief hotelkamer, ontbijt, lunch, diner en barbecue. Leden van de EFL krijgen korting. Aanmelden kan via de website van EBZ. Daar vindt u ook het programma.