Week van het Huren: 5 tot en met 10 oktober 2020

We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de Week van het Huren, die plaatsvindt van 5 tot en met 10 oktober 2020. Doen jullie ook weer mee? Meld je aan! De Week van het Huren is een unieke kans om samen te laten zien wat voor prachtig en onmisbaar werk wij doen. 

Wat kun je dit jaar verwachten? 

We zetten dit jaar groots in. Aedes werkt aan landelijke publiciteit en handige middelen die jullie kunnen gebruiken. Wij maken o.a. een aparte landingspagina waarop we alle evenementen en activiteiten plaatsen. Voorwaarde is dat er genoeg activiteiten worden georganiseerd. Door samen te werken en onze krachten te bundelen geven we de week een boost. Meld je dus nu aan voor de Week van het Huren! 

De Week van het Huren ondersteunt de beeldvormingscampagne waar we vanuit Aedes samen met corporaties ook aan werken.  

Het logo van de Week van het Huren

Wat kunnen jullie doen? 

Hebben jullie al een jaarlijks evenement? Plan die dan zoveel mogelijk in die week. Of organiseer in die week een nieuw evenement of (een aantal) activiteiten. 

Inspiratie nodig?  

Je hoeft niet alles zelf te bedenken, we hebben voor jou al de nodige ideeën verzameld. Of laat je inspireren door ideeën van activiteiten die corporaties die de afgelopen jaren hebben georganiseerd.  

  • Vorig jaar ging Mozaïek wonen op vijf locaties in Gouda en Bodegraven met bewoners aan de slag om de buurt nog mooier te maken. Daarnaast organiseerden zij een lunch die door en voor bewoners werd gemaakt.
  • Wijkconsulenten van Mooiland gingen met huurders in gesprek over buurtbemiddeling. Huurders konden van alles leren over duurzaam wonen en ontdekten hoe ze samen met Mooiland aan een prettige woonomgeving konden werken. Medewerkers van Mooiland waren aanwezig om vragen te beantwoorden. 

En heb je al ideeën over de invulling of zoek je naar meer inspiratie? Deel het of stel je vraag ook in de community communicatie. Dé manier om in contact te komen met collega’s van andere corporaties. 

Toolbox

Om het je makkelijk te maken, ontwikkelen we verschillende middelen die je kunt gebruiken bij je communicatie rondom de Week van het Huren. We vullen de toolbox met middelen steeds aan. Houd Aedes.nl dus goed in gaten.

Toolbox Week van het Huren

Geen evenement, toch meedoen 

Is het organiseren van een evenement of activiteit lastig?  Doe dan digitaal mee. Dat is makkelijker te organiseren. Medewerkers van Portaal vertelden vorig jaar via social media waarom zij trots op huren zijn.  

Denk mee 

Heb jij ideeën die wij voor de Week van het Huren kunnen gebruiken? Of lijkt het je leuk om mee te denken met de landelijke invulling? Laat het ons weten via het aanmeldformulier. Meld je aan en doe mee

Andere vragen? Mail ze naar: [email protected] 

Laten we onze krachten bundelen en onze meerwaarde als sector laten zien.