Vind uw (t)huis – makkelijker verhuizen voor senioren

Eerder en rustig kunnen oriënteren op een nieuwe woning en buurt zorgt ervoor dat senioren makkelijker verhuizen. Dat blijkt uit het Innovatielab van woningcorporatie de Alliantie. Om het vinden van een geschikte woning in een goede wijk makkelijker te maken is de Alliantie begonnen met het project Vind uw (t)huis. Corporatiemedewerkers die hier graag over willen meedenken kunnen zich aanmelden bij het Innovatielab van de Alliantie. Met het Innovatielab bekeek de Alliantie samen met senioren hoe corporaties hen kunnen helpen een passende en comfortabele woning te vinden.

Overzicht creëren
Verhuizen gaat niet van de ene op de andere dag. Het idee moet landen, een verleden moet worden losgelaten en er moet een keus worden gemaakt voor een nieuwe toekomst. Wat daarbij kan helpen is een duidelijk overzicht: wie biedt waar welke woningen aan? En in wat voor buurten liggen die?

Ook belangrijk is voldoende tijd om te kunnen beslissen. Verhuizen is een grote stap, ook (of misschien vooral) als je ouder bent. Bovendien hebben senioren soms een zetje nodig. Met het project Vind uw (t)huis wil de Alliantie precies dat gewenste overzicht creëren.

In het project ligt de nadruk op digitale mogelijkheden. Want steeds meer ouderen kunnen daar prima mee overweg. Een digitaal platform, bijvoorbeeld een app of website, biedt senioren en de kring daaromheen het middel om aan de slag te gaan.

Meedenken?
Sluit dan aan bij Vind uw (t)huis! En mail naar het Innovatielab van de Alliantie