Instrumenten

'Zorg op de kaart' online

Hoe zit het met de financiën van de zorgorganisaties in mijn gemeente? Of wat zijn de gevolgen voor mijn zorgvastgoed dat mensen steeds langer zelfstandig blijven wonen? Die gegevens zijn sinds kort te vinden via de webapplicatie Zorg op de kaart.

Een goed beeld van de regionale situatie stelt woningcorporaties, gemeenten en samenwerkingspartijen in zorg- en welzijn beter in staat met elkaar het gesprek aan te gaan over de gevolgen van de veranderingen in de zorg en de benodigde toekomstige wijzigingen. Met Zorg op de kaart kun je snel zelf scenario’s en overzichten maken en data te downloaden.

De site biedt inzicht in de financiële positie van zorgconcerns, kwaliteit van zorg, gevolgen voor het vastgoed door langer thuis wonen op het niveau van de zorgkantoorregio niveau en (sub) WMO-regio. De applicatie is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, gerealiseerd door TNO, Dutch Centre for Health Assets in samenwerking met Celsus, academie voor betaalbare zorg.