Instrument

Website over het voorkomen van huurachterstanden

De Hogeschool van Amsterdam en de woningcorporaties Rochdale en De Key hebben samen een website gemaakt waarop ze de problematiek van huurachterstanden en mogelijke oplossingen in beeld brengen. De site Huurachterstanden voorkomen, hoe doe je dat? is bedoeld als steun in de rug voor professionals die antwoord zoeken op die vraag. 

De site laat zien dat een succesvolle aanpak rekening houdt met de verschillende belangen van corporaties én huurders. Dat blijkt bijvoorbeeld uit onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam naar drie methoden om huurders te motiveren de huur op tijd te betalen: een versimpelde communicatie, het sturen van een herinnerings-sms en het voeren van begrotingsgesprekken. Op de site is meer informatie over deze methoden en de resultaten te lezen.

Forum
Behalve de inspanningen van De Key en Rochdale komen ook de ervaringen van andere woningcorporaties, andere schuldeisers en bijvoorbeeld kenniscentra aan bod. Verder biedt de site een speciaal forum op LinkedIn. Dat gaat over meer dan alleen huurachterstanden en is ook bedoeld voor professionals die te maken hebben met betalingsachterstanden bij vaste lasten als verwarming, elektriciteit en allerlei verzekeringen en belastingen.