Evenement

Praat mee over de meerjarenagenda beschermd wonen.

Staatssecretaris Blokhuis (VWS) werkt aan een meerjarenagenda beschermd wonen en maatschappelijke opvang. Daarvoor wil hij inbreng hebben van woningcorporaties, gemeenten, en andere betrokken partijen. Hiervoor zijn er de komende tijd strategische sessies op diverse plekken in het land. 

Het doel van de strategische sessies is het concept-meerjarenagenda beschermd wonen en maatschappelijke opvang lokaal en in de praktijk te toetsen. Tijdens de sessies gaan de deelnemers de meerjarenagenda aanvullen en aanscherpen en benodigde acties benoemen. De staatssecretaris is ook benieuwd hoe de verschillende partijen hun eigen bijdrage aan de oplossing zien. 

Voor wie 
Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor iedereen die graag mee wil denken over verschillende thema’s waaronder vroegsignalering en schulden, wonen, overgang tussen de verschillende domeinen: 

  • bestuurders van woningcorporaties
  • cliënt- en familievertegenwoordigers, ervaringsdeskundigen 
  • wethouders, directeuren en beleidsadviseurs van gemeenten
  • bestuurders van aanbieders op het gebied van beschermd wonen, opvang, sociaal domein en ggz 
  • accountmanagers van zorgverzekeraars
  • managers en beleidsadviseurs van ministeries
  • en overige betrokken partijen.

De bijeenkomsten zijn maandag 5 maart 2018 van 9.00 tot 11.00 uur in Zwolle en van 13.00 tot 15.00 uur in Eindhoven. Op woensdag 7 maart in Zaandam van 9.00 tot 11.00 uur en op maandag 19 maart in Den Haag van 14.00 tot 16.00 uur. 

Aanmelden
Voor de verschillende strategische sessies kunt u zich per mail aanmelden bij Hilly Jans de Haan: fw.jans.d.haan@minvws.nl. Verzoek is om daarbij duidelijk aan te geven bij welke strategische sessie u aanwezig wilt zijn.

Meld u snel aan, want het aantal deelnemers is beperkt. Binnenkort volgt meer informatie over de exacte locaties en het programma.