Verdieping

Meer helderheid beoordelingskader scheiding/splitsing na bijeenkomst treasurers

Aedes en het Corporatie Treasury Platform (CTP) organiseerden op 21 maart 2016 de bijeenkomst Scheiden en treasury, kansen of bedreiging? over ‘scheiden versus splitsen’ van de woningcorporatie in een DAEB- en een niet-DAEB-tak. Het beoordelingskader daarvoor van de Autoriteit woningcorporaties krijgt steeds meer vorm, bleek uit de presentatie van de toezichthouder.

Presentaties
De presentaties van de Autoriteit woningcorporaties (Aw), het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW), Deloitte en Aedes kunt u onderaan dit artikel downloaden. Aedes praatte de deelnemers tijdens de bijeenkomst bij over actualiteiten wat betreft scheiden en splitsen en het Financieel Reglement. WSW sprak over zijn zienswijze op scheiden en splitsen en Deloitte gaf een workshop over de eerste praktijkervaringen met de Woningwet.

De bijeenkomst werd druk bezocht. Volgens de Woningwet moeten woningcorporaties namelijk voor 1 januari 2017 een scheidings- of splitsingsvoorstel indienen. Treasury speelt daarbij een belangrijke rol.

Hieronder kunt u alle presentaties van deze bijeenkomst downloaden.