Instrumenten

Deloitte publiceert update handboek DAEB/niet-DAEB

Adviesbureau Deloitte maakte samen met tien woningcorporaties het Handboek DAEB/niet-DAEB. Inmiddels is een nieuwe versie van het handboek verschenen, waarin informatie uit de Veegwet en het beoordelingskader van de Autoriteit woningcorporaties is opgenomen. Bij het opstellen van de update constateerde Deloitte op dit moment een voorkeur van veel corporaties voor een administratieve scheiding van het DAEB- en niet-DAEB-bezit.

Deloitte verwerkte in de update niet alleen de aanvullende wet- en regelgeving, maar ook reacties van corporaties en antwoorden op vragen van het ministerie. In deze update is de structuur en inhoud van het Handboek DAEB/niet-DAEB intact gelaten en zijn de nieuwe teksten herkenbaar (blauw) toegevoegd.

Vaker administratieve scheiding
Nu de definitieve kaders bekend zijn kiezen de meeste corporaties voor een administratieve scheiding van de DAEB- en niet-DAEB-tak van hun woningbezit. Dat constateerde Deloitte bij het opstellen van de update van het handboek. In 2014 neigden veel corporaties naar een administratieve scheiding, terwijl ze in 2015 vaker het alternatief van een juridische overwogen.

U kunt het handboek en de bijlagen hieronder downloaden.