Video: De toekomstvisie van woningcorporaties

Woningcorporaties hebben belangrijke keuzes gemaakt voor de toekomst. Deze zijn terug te vinden in de Langetermijnvisie 2016-2021 en verder 'Wendbare houding, stabiele factor, focus op bewoners'. Een visie van de leden, voor de leden, voor Aedes en voor de hele woningsector. Onderstaande video legt uit hoe woningcorporaties ook in de toekomst een stabiele factor in de maatschappij willen blijven. Corporaties kunnen deze video gebruiken in hun eigen communicatie.

 

Wilt u de Engelse ondertiteling aanzetten? Klik dan rechtsonder in het scherm op de witte button naast het klokje (subtitels/closed captions).

Gedeelde waarden
De leden van Aedes stemden met overgrote meerderheid in met de visie tijdens het verenigingscongres op 21 april 2016. De visie is ontwikkeld in een intensief traject met de leden en stakeholders en gemaakt vanuit de gedeelde waarden: dienstbaar, verantwoordelijk, wendbaar en goed rentmeesterschap. In de visie zijn gezamenlijk keuzes gemaakt voor de komende jaren over onderwerpen als huurtoeslag, verhuurdersheffing, matching, doelgroepen en duurzaamheid. Lees hier de samenvatting van de visie.

Strategische agenda
Aedes gaat de komende tijd verder met het opstellen van de bijbehorende strategische agenda. Tijdens het najaarscongres wordt deze agenda voorgelegd aan de Aedes-leden.