Evenement

Bijeenkomst: hoe zetten we innovatievragen uit in de markt?

Hoe kunnen woningcorporaties gezamenlijk aan de slag gaan met zinvolle vernieuwingen in vastgoedontwikkeling en verduurzaming? Wat kunnen we van elkaar leren en hoe zetten we innovatievragen uit in de markt? Dat komt aan bod tijdens een Actietafel op woensdagochtend 7 februari 2018. De bijeenkomst is georganiseerd door de Open Innovation Academy, woningcorporatie Mitros en Aedes.

De bijeenkomst is vooral interessant voor adviseurs en (project)managers van corporaties op het gebied van vastgoed(ontwikkeling), innovatie en verduurzaming. Het thema sluit aan bij de Vernieuwingsagenda van Aedes. Deelnemers krijgen na afloop een beschrijving van de complete innovatie-uitvraagmethode.

Programma
Op het programma staat onder meer een presentatie van het Smart buildings en Smart city programma van het Holst Centre, het eerste open innovatie-instituut voor de hightechindustrie van Nederland. Verder is er aandacht voor de vraag waarom en hoe concurrenten in de hightech samenwerken.
Voorbeelden uit de praktijk van woningcorporaties komen ook aan bod: Elkien met de Warm Water Challenge en Eigen Haard met de Challenge ‘reinvent the habitat’, een uitdaging om zoveel mogelijk ideeën te verzamelen om slimmer en goedkoper te bouwen. Ook is er een ‘Actietafel’ in drie rondes rondom de badkamer-in-1-dag challenge van Mitros. Daarna is er discussie over de te leren lessen uit de ervaringen van deze corporaties.

Aanmelden
De bijeenkomst vindt plaats bij het Holst Centre op de High Tech Campus 31 in Eindhoven, op woensdag 7 februari 2018. Start: 9.00 uur en afsluiting rond 12.30 uur met een lunch. Aanmelden kan tot en met 26 januari 2018 via: s.franken@openinnovationacademy.com. Voor Aedes-leden is deelname kosteloos, niet-Aedes-leden betalen per deelnemer 195 euro exclusief BTW. Meldt u snel aan; er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.