Factsheet

Factsheet: aanbevelingen voor onderhoud cv-installaties

Bijna de helft van de ongelukken met koolmonoxide gebeurt met moderne cv-installaties. Volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid komt dat omdat installatie en onderhoud van cv-installaties niet altijd goed worden uitgevoerd. Aedes heeft in een factsheet de belangrijkste controlepunten voor cv-installaties op een rij gezet.

In het factsheet staat onder andere dat er voordelige afspraken zijn gemaakt met betrouwbare installateurs. Het gaat om Breman Service, Provato Techniek, Feenstra Verwarming en Energiewacht. Deze installatiebedrijven beschikken over het OK-CV keurmerk. Dit label garandeert dat de gediplomeerde monteur de aanbevelingen van Aedes voor veilig onderhoud van cv-installaties naleeft.

Koolmonoxide
Het kabinet kondigde onlangs een aantal maatregelen aan om de veiligheid van cv-installaties te verbeteren. Dit naar aanleiding van het rapport Koolmonoxide, onderschat en onbegrepen gevaar, van de Onderzoeksraad. Een van de belangrijkste conclusies is dat niet alleen oude open installaties zoals keukengeisers kans op het gevaarlijke gas koolmonoxide geven. Uit het rapport, dat eind vorig jaar verscheen, blijkt dat de helft van de ongevallen gebeurt met een moderne cv-installatie die niet goed geïnstalleerd of onderhouden is.

Vind hier een OK CV installateur.