Praktijk

STEP-subsidie stimuleert verduurzaming bij woningcorporatie OFW

Woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten (OFW) zet dankzij de STEP-subsidie extra verduurzamingsstappen in de modernisering van haar woonbezit. Zo zijn in de wijk Greente-Zuid in Swifterbant 95 woningen van energielabel D naar energielabel A+ gegaan.

STEP staat voor Stimuleringsregeling energieprestatie huursector. Ditmer Salverda, projectleider bij OFW vertelt in een praktijkvoorbeeld op de website van RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) hoe enthousiast de corporatie is over STEP: ‘De subsidie is een financiële impuls, maar eigenlijk vooral een verduurzamingstimulans. Voor ons is STEP een middel om juist die stap extra te zetten. Zoals meer gevel- en dakisolatie’.

In een keer goed
OFW pakt de verduurzaming van haar woningen doorgaans in een keer goed aan. Salverda: ‘Zo kunnen we in een keer een grote renovatie doen om weer tot (bijna) nieuwbouw kwaliteit te komen. Zolang de STEP-subsidie beschikbaar blijft, zullen wij er gebruik van maken.’

STEP spreekuur
Woningcorporaties kunnen nog tot en met 31 december 2018 STEP-subsidie aanvragen.
Voor corporaties die over hun aanvraag willen sparren met een RVO-adviseur, organiseert RVO regionale STEP spreekuren. De eerste daarvan vindt plaats op 25 januari 2018 in Rotterdam. Bekijk het agendaoverzicht van RVO voor meer informatie en om u aan te melden.