Praktijk

Inschrijving Duurzaam Bouwen Awards 2018

Wie bouwt het meest duurzame project? Wat is de meest duurzame woningcorporatie? Wat is de meest duurzame gemeente? Potentiële kandidaten kunnen zich inschrijven voor de Duurzaam Bouwen Awards 2018. Meerdere organisaties – abcnova, W/E adviseurs, FSC Nederland en Duurzaam Gebouwd – hebben hun krachten gebundeld en introduceren de geheel vernieuwde Duurzaam Bouwen Awards. Inschrijving is mogelijk tot 1 januari 2018.

De Duurzaam Bouwen Awards kent drie categorieën: het meest duurzame project, de meest duurzame corporatie en de meest duurzame gemeente. Daarnaast is er een publieksprijs. De jury kiest per categorie drie genomineerden, waarvan één de winnaar wordt. De uitreiking van de Duurzaam Bouwen Awards vindt plaats tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres op 1 februari 2018 met het thema #VanGasLos.

In de vernieuwde prijs zijn de bestaande Duurzaam Bouwen Award, de Gouden Kikker Award en de WoCo25 Award gecombineerd, zodat er een groter podium is ontstaan. De Duurzaam Bouwen Awards worden mede mogelijk gemaakt door Bouwend Nederland en het ministerie van BZK.

Eerdere winnaars 
De site van de Duurzaam Bouwen Awards blikt terug op eerdere winnaars. Hier is onder meer te zien waarom woningcorporatie Eigen Haard in 2016 in de prijzen viel. Eigen Haard won dat jaar de WoCo25 Award. De Duurzaam Bouwen Award voor de duurzaamste woningcorporatie ging in 2016 naar OFW.

Inschrijving Duurzaam Bouwen Awards
Meer informatie is te vinden op de site Duurzaam Bouwen Awards 2018. Inschrijven kan via deze link. De sluitingsdatum is 31 december 2017.