Verdieping

Kwaliteitscirkel geeft advies over duurzaamheidsprojecten

Update: deadline verschoven naar 1 november

Ook dit jaar adviseert de Kwaliteitscirkel Duurzaamheid Huursector over vraagstukken of dilemma’s bij concrete duurzaamheidsprojecten. De Kwaliteitscirkel is een initiatief van RVO.nl, de adviesbureaus Atriensis, W/E adviseurs, Atrivé en Companen en Aedes. Corporaties kunnen hun casus, plan of project vóór 1 november indienen. RVO.nl selecteert hieruit acht projecten.

De Kwaliteitscirkel bestaat uit een panel van deskundigen van de initiatiefnemers. Op basis van de ingediende casussen maakt het panel een selectie van de meest relevante en aansprekende projecten. Deze ontvangen een gratis inhoudelijk advies met concrete tips, aanbevelingen en een globale financiële berekening.

Aanmelden voor 1 november
Corporaties kunnen hun casus, plan of project tot uiterlijk 1 november 2017 bij RVO.nl indienen. Dit doet u met het aanmeldformulier Kwaliteitscirkel Duurzaamheid Huursector. Het maakt niet uit of het project al gerealiseerd is of nog in de planning staat. Wel moet het gaan om plannen die herhaald kunnen worden.

RVO.nl geeft de gelegenheid om acht uitvoeringsplannen kritisch te laten bekijken en deze door te lichten op onbenutte kansen en mogelijkheden. Deze acht casussen moeten representatief zijn, zodat andere corporaties zich hier in herkennen en ook kunnen leren van de verbeterpunten.

Voorbeelden
De voorkeur gaat uit naar projecten die de praktijk helder naar voren brengen. Waar loopt een corporatie tegenaan en welke mogelijkheden zijn er? Hoe concreter het plan of project is, hoe beter. Bekijk hier voorbeelden van mogelijke projecten. En hier de acht geselecteerde vragen van de Kwaliteitscirkel in 2016. 

Voordelen
De Kwaliteitscirkel biedt de kans om plannen of een project op het gebied van duurzaamheid te laten doorlichten door een groep experts. Naast aanbevelingen geven zij ook alternatieve scenario’s en inzicht over bijvoorbeeld:

•    De beste aanpak bij mutatie, bij planmatig onderhoud enz.
•    Verduurzamen bij lastige financiering
•    Het verduurzamen van verschillend (verspreid) bezit
•    Kansen bij strategisch voorraadbeheer
•    Een globale kostenbegroting (indien van toepassing)