Proces

Laatste kans voor aanmelden investeringen RVV Verduurzaming

Tot 1 juli 2019 kunnen woningcorporaties nog een aanvraag indienen voor de Regeling Vermindering Verhuurderheffing Verduurzaming (RVV Verduurzaming). RVO.nl honoreert alle meldingen die ze voor de sluitingsdatum ontvangt, mits deze voldoen aan de vereisten. De regeling zal op zijn vroegst pas weer in 2022 openen voor nieuwe aanvragen. Aedes betreurt deze tweejarige stilstand.

Verhuurders kunnen sinds 1 februari 2019 heffingsvermindering aanvragen voor verduurzaming van huurwoningen. Het budget hiervoor was 156 miljoen euro en dat is overschreden.

Meld investering op tijd
Aanmelden kan tot en met 30 juni 2019, 23.59 uur. Na de sluiting kunnen verhuurders geen nieuwe aanvragen meer doen.

Gerealiseerde investering melden
Heeft u al een voorlopige investeringsverklaring Regeling Vermindering Verhuurderheffing Verduurzaming ontvangen? Vanaf 24 juni 2019 kunt u via het eLoket van RVO.nl de gerealiseerde investering melden. U ontvangt dan binnen 8 weken een definitieve investeringsverklaring.

De regeling zal op zijn vroegst op 1 januari 2022 weer openen voor nieuwe aanvragen. Aedes voorspelde al eerder dat het budget snel uitgeput zou zijn. Gezien het succes van de regeling kan het kabinet beter besluiten er meer geld voor beschikbaar te stellen in plaats van te kiezen voor een tweejarige stilstand.

Aanvragen en meer informatie
RVV Verduurzaming