FAQ

Geactualiseerde vragen en antwoorden over STEP-subsidie

Door aansluiting op een collectieve energievoorziening kunnen sociale huurwoningen buiten de Stimuleringsregeling EnergiePrestatie huursector STEP vallen. Zijn er dan toch nog mogelijkheden voor woningverduurzaming met behulp van de STEP? En wat als de huurprijs door bijvoorbeeld een inkomensafhankelijke huurverhoging boven de huurtoeslaggrens komt? RVO.nl beantwoordt deze en andere vragen op de geactualiseerde FAQ over de STEP. 

De FAQ van RVO.nl bevat vragen en antwoorden over het aanvragen van de STEP-subsidie. De laatste drie antwoorden zijn nu geactualiseerd.

Corporaties hebben inmiddels al voor bijna 44.000 sociale huurwoningen subsidie via de STEP aangevraagd. Corporaties kunnen nog tot 31 december 2018 een subsidieaanvraag indienen. De hoogte van de subsidie is gekoppeld aan de verbetering van de Energie-Index (EI). RVO.nl voert de regeling uit in opdracht van het ministerie van BZK.
 
Aedes-handleiding
Aedes heeft een uitgebreide handleiding gemaakt met alle informatie over de STEP-regeling en de aanvraagprocedure. De handleiding Hoe werkt STEP? is hier te downloaden.

Ervaringen
Lees hier waarom Wonen Limburg andere corporaties aanraadt om gebruik te maken van de STEP-subsidie.