Proces

Aanvraag voor RVV Verduurzaming gaat hard

Met de Regeling Vermindering Verhuurderheffing (RVV Verduurzaming) kunt u als verhuurder investeren in het verduurzamen van huurwoningen. U kunt bijvoorbeeld woningen aardgasvrij maken of de energieprestaties minimaal drie Energie-Indexstappen verbeteren. De regeling opende 1 februari 2019 en er is nu al voor ongeveer 87 miljoen euro aangevraagd. De regeling sluit 1 juli 2019. Aedes roept daarom corporaties op om voor die tijd een beroep te doen op deze korting op de verhuurderheffing.

Het totale budget voor deze regeling is circa 150 miljoen euro: 75 voor dit jaar en 75 miljoen voor volgend jaar. Het budget voor dit jaar is nu dus al overschreden. De regeling blijft in ieder geval tot 1 juli 2019 open. De regeling is zo ingericht dat alle aanvragen moeten worden gehonoreerd. Ook als maximale beschikbare budgetten daarmee worden overschreden.

Sluiting regeling
Bij overschrijding van het beschikbare budget kan de regeling sluiten. Dit kan de minister van BZK besluiten vanaf de eerste dag van elk kwartaal. De eerstvolgende mogelijkheid hiervoor is 1 juli of later.

Meer weten
Regeling Vermindering Verhuurderheffing Verduurzaming
Digitaal indienen via mijn.rvo.nl