Opleiding conceptueel bouwen in de maak voor De Bouwstroom

Er komt een opleiding voor het programma De Bouwstroom dat gericht is op conceptueel bouwen. Aedes, het Netwerk Conceptueel Bouwen (NCB) en het bouw-opleidingscentrum Brickton hebben afgesproken die samen te ontwikkelen.  

Cultuurverandering

Conceptueel bouwen vraagt om een gedegen opleiding. En bovendien om een cultuurverandering ten opzichte van de traditionele manier van inkopen en bouwen. De gezamenlijke opleiding voor De Bouwstroom draagt bij aan die cultuurverandering bij woningcorporaties en de hele bouwsector.

Door de grote vraag naar nieuwbouwwoningen staat de woningbouwsector op het moment onder grote druk. Dat vraagt om vernieuwing, versnelling, verbetering, innovatie, bouwstromen, het verlagen van kosten en het borgen van continuïteit. Voor corporaties en professionals, voor de gehele keten.

Verschillende leerlijnen

Met de ondertekening van de afspraken is de eerste stap gezet naar de komst van verschillende leerlijnen voor de sector. Denk aan een driedaagse basistraining conceptueel bouwen en inkopen. Daarnaast komen er trainingen voor gevorderden.

Najaar 2020 gaan de eerste trainingen van start. Wilt u op de hoogte blijven? Ga dan het dossier De Bouwstroom volgen. Dit kan via de groene knop rechtsboven.