Opleiding conceptueel bouwen

Nederland heeft minstens 75.000 woningen per jaar extra nodig. Deze grote opgave vraagt om een andere manier van werken. Van traditioneel opdrachtgeverschap naar conceptueel bouwen en van individueel inkopen naar collectief.

De opleiding het Ontwikkelparcours van het programma De Bouwstroom levert hieraan een belangrijke bijdrage. Met dit programma willen Aedes, het Netwerk Conceptueel Bouwen en bouw-opleidingscentrum Brickton nieuwbouw verbeteren, innovatie op gang brengen, versnellen en kosten besparen.

Verschillende modules

In deze opleiding leer je alles over de overgang van de traditionele manier van bouwen naar conceptueel bouwen. En alles over de transitie van individueel inkopen naar collectief opdrachtgeverschap.

Het ontwikkelparcours bestaat uit vier modules. Dit zijn:

  • De driedaagse basistraining Het fundament conceptueel bouwen.
  • De training van het Parcours voor gevorderden beslaat drie keer een tweedaagse training.
  • Het expert parcours voor verandering om de interne cultuurverandering te versnellen.
  • Expert modules waarin corporatiemedewerkers zich kunnen verdiepen in aspecten van conceptueel bouwen.

Basistraining

Tijdens Het fundament conceptueel bouwen leer je alle belangrijke aspecten kennen die bepalend zijn voor het succes van Conceptueel bouwen. Eind augustus start de driedaagse basistraining weer op diverse locaties in Nederland. De training is relevant voor alle corporatiemedewerkers die een rol hebben in het bouwproces: van bestuurder tot projectleider en van onderhoudsmedewerker tot woonconsulent. Voor bestuurders is er een aparte driedaagse basistraining op twee locaties in het najaar van 2021.

De trainingslocaties zijn veilig en volledig coronaproof.

Deelname aan de driedaagse training kost 1.250 euro. Ga voor meer informatie en aanmelding naar Wat doe jij morgen?

Training voor gevorderden

Het Parcours voor gevorderden neemt je mee in de verdere verdieping en professionalisering van het transactieproces van Conceptueel bouwen. Deze gevorderdentraining wordt in het najaar van 2021 voor het eerst gegeven en is relevant voor managers Vastgoed, projectleiders, projectontwikkelaars en inkopers.

De drie tweedaagse trainingen staan gepland op 30 september en 1 oktober 2021, 2 en 3 december 2021 en 3 en 4 februari 2022. Ze vinden plaats op de trainingslocatie van Brickton in Lijnden. Deze locatie is coronaproof ingericht.

Deelname aan de zesdaagse training kost 3.950 euro. Ga voor meer informatie en aanmelding naar Wat doe jij morgen?