De finalisten van So you think you can build? zijn bekend

De zes finalisten van de challenge So you think you can build? zijn bekend. Uit de 94 inzendingen koos de jury uiteindelijk zes finalisten, twee per uitgevraagde Product-Markt-Combinatie (PMC). De bekendmaking van de winnaars vindt plaats tijdens de finale op 7 juli 2021.

Livestream finale

De feestelijke finale op 7 juli 2021 heeft een hybride karakter. Naast de finalisten is een beperkt aantal genodigden live aanwezig. De finale wordt live uitgezonden en gestreamd vanuit de High Tech Campus Eindhoven. Om de finale online te volgen kunt u zich nu aanmelden.

Uitdaging

Eind januari daagden tien woningcorporaties uit Brabant, Limburg en Twente de markt uit samen met het Netwerk Conceptueel Bouwen en Aedes, onder leiding van ESTI. Welke innovaties biedt de markt op het gebied van betaalbare sociale huurwoningen?

De belangrijkste uitdaging ligt voor So you think you can build? in de betaalbaarheid van woningen voor 1- en 2-persoonshuishoudens. Bij de afwegingen werd veel diversiteit in expertise meegenomen naast de TCO (total cost of ownership), zoals het ontwerp, de duurzaamheid, de circulariteit en de levensloopbestendigheid.

Juryvoorzitter professor Thijs Asselbergs is onder de indruk van de kwaliteit en verscheidenheid aan voorstellen en is aangenaam verrast door het grote aantal aanbieders. Aedes, Netwerk Conceptueel Bouwen en ESTI zijn samen met de direct betrokken woningcorporaties verheugd over het rijke aanbod dat voor alle corporaties in Nederland veel waarde zal bieden.

De finalisten

Voor PMC-2: Grondgebonden Reguliere Woning:

Voor PMC-2: Grondgebonden Levensloopbestendige Woning:

Voor PMC-7: Gestapelde Levensloopbestendige Woning:

De finalisten presenteren met een filmpje hun innovatieve en vernieuwende concepten op de website van So you think you can build?.

Alle deelnemers van So you think you can build? krijgen de kans om hun oplossing te presenteren op de digitale marktplaats tijdens de finale. Na de finale krijgen alle deelnemers ook de mogelijkheid zich een jaar lang te presenteren op Conceptenboulevard van het Netwerk Conceptueel Bouwen.

Meer achtergrond over deze challenge?

Bezoek de website So you think you can build?  en lees over de achtergrond in een eerder artikel en een interview met projectadviseur Ingrid Storms (Wonen-Zuid) over het ontstaan van de challenge.