Inspiratie en vernieuwing tijdens de Innovatiemeetup

De corporatiesector is volop in beweging: in het land zien we steeds meer innovatieve projecten en ideeën. Voor wie verder aan de slag wil met innovatie en vernieuwing en inspiratie zoekt, zijn er naast de Innovatielabs ook de Innovatiemeetups. De eerste was op 24 juni en op 2 december vindt de tweede plaats.

Donderdag 24 juni vond de eerste Innovatiemeetup plaats. Aan tafel in de studio gingen Ergin Borova en Kathalijne van den Brekel in gesprek met vier corporatieprofessionals. Allemaal delen ze innovatieve projecten gericht op het verbeteren van klantprocessen. Het gesprek werd gevolgd door ruim 130 deelnemers. Lilian van Zandbrink wist de middag mooi samen te vatten in een tekening.

Verbeteren van klantprocessen

Namens Woonzorg Nederland schoven Saskia Antvelink en Menno Busman aan. Hoe help je de organisatie digitaliseren vanuit het perspectief van de huurder? En hoe dragen Woonzorg TV en de Woonzorg Thuis App bij aan het vereenvoudigen van klantprocessen? 
Elke Germers vertelde over BREIN, haar afdeling bij deltaWonen. Hoe zet je IT, data, technologie, facilitaire diensten in als ‘slechts’ middelen om je bedoeling waar te maken? En hoe zorg je dat IT en Automatisering bijdragen aan je klantwaarde en dus niet primair aan het digitaal transformeren van de volkshuisvesting? 
Ronald de Lange bracht voor SSH Utrecht het woningverhuursysteem terug tot één handmatige handeling. Hoe richt je een single-point-service platform in zodat de huurder nog makkelijker een woning kan zoeken, vinden en betrekken? 

Inspireren, leren en vernieuwen

De Innovatiemeetup is dé online plek waar inspireren, leren en vernieuwen bij elkaar komen. Stap uit het denkpatroon van alledag en ga de volgende werkdag in met verfrissende ideeën en nieuwe energie. Ergin Borova en Kathalijne van den Brekel ontvangen vernieuwers op grote en kleinere schaal uit de corporatiesector. Hoe hebben zij hun projecten aangepakt en hoe gaan ze verder met innovatie en vernieuwing in hun eigen organisatie?

Gemist?

Deze eerste Innovatiemeetup gemist? Gelukkig kunt u deze online meetup hier terugkijken. Op 11 oktober vindt de tweede meetup plaats, en 2 december staat de derde gepland. Dus zet het alvast in uw agenda!

Meer weten? Neem contact op met Susanne Stouten.