Innovatieboost: leer van de beste corporatie-ideeën

Met de Innovatieboost ging Aedes vorig jaar op zoek naar vernieuwende ideeën voor de sector, de huurder en de corporatiemedewerker. Hoe staat het nu met de ideeën waarmee acht verschillende corporaties in de prijzen vielen? Twee inspirerende whitepapers staan klaar, andere volgen.

Innovatieboost voor 7 ideeën

Of er vernieuwende initiatieven zijn in de corporatiesector? Nou, en of! Alle pitches stonden bol van enthousiasme om te vernieuwen. Gemeenschappelijk doel: werken bij corporaties makkelijker en vooral leuker maken. Deze energie en ervaring delen we de komende tijd graag met de hele sector via een reeks artikelen en whitepapers.

Zelfstandig wonen met domotica

We trappen af met Trivire. Wieteke Hassing, ketenregisseur Sociale Innovatie stuurde het project Domotica, van beschermd wonen naar een beschermd thuis in. Een samenwerking met het Leger des Heils en Swycs om zogenoemde kwetsbare mensen duurzaam zelfstandig te laten wonen, met meer kwaliteit van leven. Een pilot waarbij, dankzij domotica, twee cliënten van het Leger des Heils van beschermd wonen naar zelfstandig wonen worden begeleid.

Lees de whitepaper

BIEH: van wooncrisis naar woondroom

Corporatieprofessional Robert Eisema heeft een droom over een andere manier van wonen. Waarbij mensen meer regie hebben over hun eigen huis: hoe het er uitziet, hoe groot het is, waar het staat en wat ze ervoor betalen. Ze hoeven er ook geen jaren op te wachten. En het verhuist hun hele leven met ze mee, als ze dat willen. Een BIEH-huis is een droom, maar het is geen sprookje. Onderdelen van de droom bestaan al. Doel van zijn Innovatieboost whitepaper is om te inspireren om anders naar onze volkshuisvesting te kijken.

> Lees de whitepaper