Dromen en doen bij het Innovatielab

Het Innovatielab is de plek voor inspiratie, leren en vernieuwing. Een programma vol positieve energie en verwondering. Het bestaat uit spetterende innovatie-evenementen om te dromen en te doen. En het is een innovatie-prikkel die je zelf aan het werk zet: laat doen, en experimenteren met hulp uit verrassende hoek.

Lampje met de tekst Innovatielab ernaast. Lampje in groen, tekst innovatie in blauw en lab in het groen

Innoveren betekent dingen doen en bedenken die er niet zijn. In het programma slaan we daarom een brug met andere industrieën om zo met en van elkaar te kunnen leren. Even uit het denkpatroon van onze sector starten met verfrissende ideeën om het in 2020 eens anders te doen dan anders.

Dromen

Cirkel in het water

Een Innovatielab-evenement staat een onvergetelijke dag, boordevol innovatie en inspiratie. Met sprekers van binnen en van buiten de sector, en met innovaties die ons werk gaan raken. Een middagprogramma met concrete workshops (#hoedan): hoe kun jij direct met de nieuwe inzichten aan de slag? In het programma van Innovatielab #1 op donderdag 30 januari 2020 stond het thema Klant en dienstverlening centraal. Bekijk de video:

Het Innovatielab#2 op 13 oktober 2020 draait om Werken in de corporatie van de toekomst. In het najaar volgt een derde Innovatielab. 

Doen

Man in wit pak tekent groot Think Big op muur

Start hier je innovatie: van idee naar creatie. Loop jij al een tijdje rond met dat ene idee: een idee waar de sector, de huurder, en je collega’s erg mee geholpen zouden zijn? Een idee dat net even anders is dan anders, net even verder doordacht is, dan zomaar een leuk idee? En ben je bereid er tijd in te steken om het te realiseren? Aedes gaat dit jaar op zoek naar kansrijke innovaties die een zetje verdienen. Doe mee en deel jouw idee!

Benieuwd naar het waarom van het Innovatielab? Lees dan het artikel Vijf vragen aan de bedenkers van het Innovatielab.