Instrumenten

Spendanalyse met korting

Professionaliseren begint met het inzichtelijk krijgen van uw huidige inkoopsituatie. Een goede analyse zorgt voor de juiste startinformatie en is een vertrekpunt of nulmeting voor uw organisatie. De inkoopanalyse bestaat uit een kwantitatief en kwalitatief deel. Het geeft inzicht in de huidige inkoopprestaties van uw organisatie. 

De eerste stap is het (laten) uitvoeren van een kwantitatieve analyse. De kwantitatieve analyse noemen we de spendanalyse . Deze richt zich op de financiële kant van uw inkooporganisatie en brengt de inkoopuitgaven overzichtelijk in kaart. Het geeft onder andere inzicht in wie koopt én wat en waar wordt ingekocht. Verder helpt de spendanalyse om het belang voor een professionele inkoop  goed in beeld te krijgen. De inbreng voor de kwantitatieve analyse komt uit de crediteurenadministratie. 

De spendanalyse van het NIC, de ‘i-Monitor’, stamt uit 2001. Sindsdien is het doorontwikkeld en afgestemd voor de corporatiebranche op basis van jarenlange kennis van inkoopmanagement. Meer dan 30 woningcorporaties hebben al gebruik gemaakt van de NIC Spendanalyse.

De spendanalyse zet de beschikbare data van uw crediteurenadministratie om naar overzichtelijke en toegankelijke online overzichten. Door de bulk aan data van verschillende kanten te belichten, kunnen inkopers hanteerbare rapportages, uniek bundeling- en synergie-inzicht  en besparingvoorstellen maken. Deze online overzichten ondersteunen inkopers bij hun dagelijkse werkzaamheden bovenop de uitdraai die het standaard financiële boekhoudpakket levert. 

Bovendien bevat het alle informatie om zelf verdiepende analyses te maken, vernieuwingen en inkoopsamenwerking te initiëren. Dit alles wordt ondersteund door eenvoudige export mogelijkheden, zoals naar Excel.

Aanbod
Al vanaf 900 euro per jaar is de i-Monitor  in te zetten voor uw organisatie.