Verdieping

Bouwrecht Academie Kjenning: opleidingen over bouwrecht

Verhuurders hebben veel te maken met bouwrecht. Want iedereen die in of rondom de bouw werkt, heeft te maken met veel wetten en regels waaronder bouwrecht. Branchevereniging Aedes, advocatenkantoor VBTM en opleidingsinstituut Kjenning hebben de Bouwrecht Academie opgericht om de kennis van de professional te verbreden, te vergroten en te verdiepen. 

Het bouwrecht regelt en waarborgt daarbij de bouwprocessen. Dat is best complex met de afspraken tussen opdrachtgever, architect en aannemer. De Bouwrecht Academie biedt daarom verschillende mogelijkheden, onderverdeeld in een aantal korte en praktijkgerichte modules.

Tijdens de trainingen leren corporatiemedewerkers verschillende contracten in de praktijk te gebruiken en de valkuilen te vermijden. Tips & tricks ontbreken uiteraard niet, en de modules zijn geschikt voor kleine én grote corporaties. Voor kleine corporaties omdat zij vaak geen jurist in huis hebben en dus kennis op dit gebied ontberen. Voor grote corporaties omdat zij dan zelf kunnen bepalen of zij nog actueel zijn op het gebied van kennis en contracten.

Programma
In het programma zijn verschillende trainingen  opgenomen zoals:

  • Contracteren voor woningcorporaties (met leidraad aanbesteden Aedes als basis) 
  • Contract op basis van UAV/DNR
  • Contracteren bij Resultaatgericht vastgoedonderhoud
  • Aan de slag met geïntegreerde contracten 
  • Fiscale aspecten bij nieuwbouw, transformatie en renovatie

Bestuurders ontvangen PE punten per gevolgde training. 

Op de website van Kjenning  staat nadere uitleg over de trainingen voor woningcorporaties.