Big data: toegevoegde waarde sector

Steeds meer corporaties maken gebruik van big data. Wat kun je allemaal met big data? Wat zijn de kansen en risico’s? Welke bronnen mag je gebruiken? Deze vragen zijn uitgebreid aan bod gekomen tijdens de leergang Big data bij de corporatie.

Aedes en Corpovenista hebben van september tot en met december een masterclass Big data voor bestuurders en strategen en een leergang Big data op tactisch-operationeel niveau gegeven. Het doel van deze opleidingen is de professionalisering van de corporatiesector een impuls te geven. De opleidingen zijn ontwikkeld samen met opleider Kjenning. Wat zijn de ervaringen geweest van de deelnemers? En wat nemen ze mee in hun dagelijkse praktijk?

‘De verkenning van Big Data past goed in onze nieuwe I&A strategie. Deze leergang heeft ons handvaten gegeven om het onderwerp volgend jaar concreter te kunnen maken.’

Sander Hilgerink, applicatiebeheerder bij de Woonplaats

Toegevoegde waarde voor de sector
Hoe nu verder? De deelnemers van de leergang gaan in een ontwikkelgroep werken aan een concrete casus voor de sector op gebied van big data. De uitwerking van deze casus is dan generiek bruikbaar voor andere corporaties en heeft een toegevoegde waarde in de processen en/of informatievoorziening in de sector.

'Zeer interessant en leerzaam, we gaan bij Woonforte gelijk aan de slag met een pilot en we kijken hoe we de opgedane kennis kunnen toepassen'

Danuta Galuszka de Jong, medewerker Informatiemanagement bij Woonforte