Beheergroep RGS voor woningcorporaties

Het Referentie Grootboek Schema (RGS) dat Aedes in maart 2019 lanceerde, kent een jaarlijkse beheercyclus. Gebruikers van het RGS kunnen wijzigingsverzoeken indienen. De beheergroep RGS voor woningcorporaties beoordeelt deze en honoreert ze waar mogelijk.

U kunt de verzoeken indienen via de Aedes-community SBR&RGS. De terugkoppeling vindt ook plaats via de community.

Leden beheergroep

De beheergroep RGS voor woningcorporaties bestaat uit de leden:

  • Pieter Hottentot, Rochdale. Gebruiker van Tobias AX, senior controller bij Rochdale, betrokken bij het opstellen van het RGS voor woningcorporaties (deelnemer van de klankbordgroep).
  • Jan Rolleman, Ons Huis Apeldoorn. Gebruiker van Itris, controller en lid van de expertgroep dVi en dPi.
  • Gertjan van Rooijen, Portaal. Gebruiker van Cegeka. Werkzaam bij Portaal als Financial controller. Betrokken bij SWEMP-harmonisatie en de implementatie van RGS.
  • Carolien Doornbos, Woonstichting Groninger Huis. Gebruiker van NCCW. Werkzaam als Manager FinanciĆ«le Bedrijfsvoering & ICT, lid van de expertgroep dVi en dPi.
  • Robin de Man, Woonstad Rotterdam. Gebruiker van Hercules in combinatie met Unit4 Financials. Werkzaam in het team Business Reporting, als Financieel Medewerker Informatievoorziening.
  • Abderrahim Skori van SBR-wonen. Werkzaam als projectleider Gegevens & Taxonomie en verantwoordelijk voor de totstandkoming van de gegevensmodellen en taxonomie dVi en dPi.

De beheergroep is voor al u vragen bereikbaar via de Aedes-community SBR&RGS.

RGS-ready

Het RGS komt als koppelschema beschikbaar in de Enterprise Resource Planning (ERP) systemen van corporaties. Cegeka, Aareon, Itris en CTAC zijn RGS-ready, de overige leveranciers (NCCW en Hercules) volgen hopelijk snel. Door gebruik te maken van RGS kunnen corporaties makkelijker en eenduidiger rapporteren en neemt de datakwaliteit toe.